Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Jakob Ingebrigtsen hos hovedkvarteret til Nike i Beaverton utenfor Portland, Oregon. University of Oregon i Eugene, Oregon er stedet hvor den moderne løpingen, joggebølgen på 70-tallet hadde sitt utspring og spredte seg til resten av verden, og skomerket Nike ble startet for 50 år siden. I juli arrangerer de friidretts-vm. Gategutter. Legenden om Steve Prefontaine holdes levende i historiske Eugene i Oregon. Her er Jacob og Filip Ingebrigtsen i VM-byen.

Jakob Ingebrigtsen hos hovedkvarteret til Nike i Beaverton utenfor Portland, Oregon. University of Oregon i Eugene, Oregon er stedet hvor den moderne løpingen, joggebølgen på 70-tallet hadde sitt utspring og spredte seg til resten av verden, og skomerket Nike ble startet for 50 år siden. I juli arrangerer de friidretts-vm.

Gategutter. Legenden om Steve Prefontaine holdes levende i historiske Eugene i Oregon. Her er Jacob og Filip Ingebrigtsen i VM-byen.

Bli med fartsfantomet Jakob Ingebrigtsen på innsiden av løpingens vugge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Jordheim Halvorsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Eugene

I VM-byen Eugene, den moderne løpingens hovedstad, er 70-tallet på vei tilbake.

Oppdatert: Jakob Ingebrigtsen kunne til slutt reise hjem fra Eugene med VM-sølv på 1500 meter og VM-gull på 5000 meter.

Det amerikanske flagget virker å ha festet seg midtveis i stangen for godt. Uansett hvor mange og svære de er, hvor poetisk de blafrer i vinden, er det alltid noe å sørge over i USA, som nå gråter over nye unge sjeler frarøvet livet av et halvautomatisk faenskap.

Det