Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er milslukernes nye favoritter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Thomas T. Kleiven publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fra gullsnørr til gullbriller – her er noen av langrennssporets nye produkter.

«Vis dem ryggen»

Petter Northug er ferdig i skisporet, men viser vei på brillefronten. Etter en sesong med promotering slippes hans nye briller på markedet. Bestselgeren spås å bli denne gullbrillen, som leveres med utbyttbar brilleramme og tre linser til ulke lysforhold.

Et nyutviklet klikksystem skal ifølge produsenten gjøre det enklere å bytte brilleglass. Multisportbrillene er designet i samarbeid med industridesigner og bil-/båtbygger Bård Eker, og er laget for å hjelpe utøvere i alle typer høyintensitetsaktiviteter. Brillene finnes i to ulike størrelser.

Pris: 1499 kroner

Oppussing

Denne sesongen gjør Madshus store endringer i egen skistall. Hele Redline 2.0-serien er ny. En av de store nyhetene er en World Cup-skøyteski med annerledes form enn foregående modeller. Skiens geometri er nå tre millimeter smalere i front enn lenger bak.

Skiene er også blitt lettere i begge ender og har likt sålemateriale som klassiskskiene. I sum håper Madshus endringene skal gi raskere ski som er lettere å føre.

Pris: 7500 kroner

Fell uten feil

Det norske firmaet Skifella tilbyr ferske feller til gamle ski. Utgangspunktet er en tro på at fibrene som brukes i skifeller hos de store skimerkene, ikke er optimale for nordisk skigåing, slites fort og egentlig utviklet til bruk på toppturski.

Skifella produserer derfor store ruller med fibermateriale egenutviklet i Asia, og som fraktes til Europa hvor membran og lim påføres før fellene tilpasses ulike skimodeller.

Forventet levetid for en fell er vanligvis beregnet til 500 kilometer, men mange faktorer avgjør når fellen gir markant dårligere ytelse. Skifella tilbyr tre ulike kvaliteter avhengig av rådende snøforhold.

Pris: 350 kroner

Urban skisko

Østerrikske Fischers nye sko egner seg bedre for tilskuere enn medaljegrossister i langrenn. Den nye Urban-serien fungerer nemlig utmerket både med og uten ski.

Skoene er isolert, vanntette og laget for skigåing, men den myke og brede sålen gjør den angivelig også velegnet for det som skjer før og etter skituren. Med disse skiskoene skal du altså ikke trenge å bytte sko for å ferdes trygt til og fra skiløypen.

Pris: 2300 kroner

Rollemodell

I sin nye Paragon-serie har Swix hentet elastiske og vindtette materialer fra tekstilleverandøren Gore. Paragon-produktene er toppserien til Swix og skal bærere deres beste detaljer.

Denne jakken heter Gore Infinimum og er laget i mykt softshell. I ryggpartiet sitter et ventilerende panel hvor fuktighet kan sive ut når aktivitetsnivået stiger.

Pris: 2999 kroner

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.