Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Henrik Kristoffersen med egen skibrille-modell

Tekst

Vil du få varsel hver gang Thomas T. Kleiven publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Alpinessets spesialutviklede skibriller er blant sesongens alpinnyheter.

Isolasjon med pust

Utfordringen med materialer som isolerer godt, er at de fort blir for varme når brukerens aktivitetsnivå øker. Dunjakker kan for eksempel bli en klam opplevelse hvis du svetter på tur.

Arcteryx er kjent for å eksperimentere med ulike kombinasjoner av isolasjon og vanntetthet. Med sin såkalte Octa Loft -isolasjon mener de å ha funnet en løsning som bevarer ønsket varme samtidig som mer damp slippes ut fra jakken. Dermed skal klimaet i den nye Rush IS-jakken forbli behagelig også når aktivitetsnivået øker.

Pris: 6499 kroner

Arbeidshest

Navnet kommer fra en heisløs dal i Troms, men Norrønas Tamok-serie er likevel laget for snøtunge dager med heiskort i lommen. I systuen har det vært viktigere å holde vann og snø unna enn å spare vekt. Derfor er seriens Pro-bib-bukse sydd i en av Gore-Tex' tyngre og mer slitesterke membraner.

Med design inspirert fra gamle arbeidskjeledresser lover Norrøna et plagg som tåler store mengder slitasje. Mer enn halvparten av buksenes syntetiske fibre kommer fra resirkulerte materialer. Nettingforede luftehull hjelper deg med tempereringen, og på venstre side går glidelåsen til topps for å gjøre det enklere å tre inn og ut av buksen.

Pris: 4999 kroner

Racerski

For Jens-Martin Johnsrud startet karrieren som skiutvikler med vannski, men de senere årene har det Oslo-baserte firmaet konsentrert seg mest om ski til bruk i løs snø. Med lanseringen av Piste RS tar han på ny Stereo skis i en ny retning. Målet er å treffe blink i det store markedet for ski til bruk i preparerte bakker.

Med hjelp fra tidligere toppalpinister har han utviklet en ski for entusiaster av raske svinger på hardt underlag. Ole Kristian Furuseth og Harald Christian Strand Nilsen er blant dem som har bidratt med innspill.

Kombinasjonen av titanal, glassfiber, bøk og gummi gir en torsjonsstiv ski, det vil si en ski med god evne til å motstå vridning og som er lett å svinge. Skien er solgt til flere butikker i Alpene, og Johnsrud håper den vil bane vei for andre modeller i hans sortiment.

Pris (inkludert World Cup-plate): 11.900 kroner

Gullblikket

Sweet er kjent for hjelmer, ryggplater og klær. Når det nå lanseres egne briller og goggles tar Sweet opp kampen mot noen av sportsbransjens mest etablerte merkevarer.

Istedenfor å bruke linser fra eksisterende aktører har Sweet utviklet sin egen linseteknologi – RIG – og skal være spesielt godt fornøyd med glassenes yteevne i flatt lys. Med seg på laget har de blant annet alpinisten Henrik Kristoffersen, som forrige sesong vant VM-gull med briller fra nettopp denne produsenten. Denne sesongen slippes hans egen Clockwork-modell i butikkene.

Pris: 1799 kroner

Supersvinger

Völks nye bakkeski er interessant av to grunner. For det første har tyskerne utviklet et innsvingkonsept kalt 3 radius. Dette gir skien en helt ny type kant. Midt under støvelen har nemlig Deacon 84 mer innsving enn i tuppene. Denne kraftigere innsvingen midt under foten skal gjøre skien kvikkere i korte svinger samtidig som mildere radius foran og bak bevarer noe av fartsstabiliteten.

I tillegg er skien utstyrt med et nytt bindingssystem som er lettere, bredere og lavere enn tidligere. Sammen skal de to faktorene gi en skiopplevelse som skal hjelpe deg langt hurtigere fra kant til kant.

Pris for ski og binding: 10.499 kroner

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.