Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kulturell oase. Boulevard Theatre kan brukes til konferanser om morgenen, moteshow om ettermiddagen, teater om kvelden – og nattkabaret etter det.

Kulturell oase. Boulevard Theatre kan brukes til konferanser om morgenen, moteshow om ettermiddagen, teater om kvelden – og nattkabaret etter det.

Sagnomsust London-scene gjenoppstår

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emil L. Mohr publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Pusset opp for en halv milliard kroner.

En gang inngikk Londons Boulevard Theatre i imperiet til pornografen Paul Raymond (1925–2008), som en slags søsterklubb av strippesentralen Raymond's Revuebar. Nå gjenoppstår scenen på samme adresse, takket være en oppussing som skal ha kostet nær en halv milliard norske kroner. Kreftene bak mener de tilbyr Europas mest avanserte «revolverende» spillested.

Fakta: Boulevard Theatre

Soho-klassiker er pusset opp

6 Walker’s Court, London W1F 0BT

boulevardtheatre.co.uk

– Det er mange teatre i London, men ingen vil være så fleksible som dette, sier arkitekten Russell Potter.

– Ved å trykke på en knapp kan vi snurre auditoriet og endre scenekonfigurasjonen. Det betyr at du kan holde konferanse om morgenen, moteshow om ettermiddagen, vise teaterstykke om kvelden og nattkabaret etter det, legger han offensivt til.

Boulevard Theatre-nyåpningen i Londons Soho

Boulevard Theatre-nyåpningen i Londons Soho

Spøkelser og komedie

Blant de første oppsetningene på huset finner vi blant andre Dave Malloys «Ghost Quartet» og Cormac McCarthys «The Sunset Limited». I tillegg vanker det komedie, jazz og klassisk i de små timer.

Potter er klar over at konkurransen om publikum vil bli tøff.

– Selv om West End er berømt for teatrene og musikksjappene sine, sliter mange av dem, konstaterer han.

– Likevel er det helt vesentlig at det finnes kultur i hjertet av byen. Ved å bringe The Boulevard tilbake, håper vi å kunne bevise at det er mulig å lykkes, sånn at både besøkende og lokale får en ny arena å møtes og nyte Soho på, uansett tid på døgnet.

Boulevard Theatre-nyåpningen i Londons Soho

Boulevard Theatre-nyåpningen i Londons Soho

Fortidstro

– Ifølge onde tunger er Soho i ferd med å miste bohemånden. Hva har dere gjort for å ivareta den?

– Det arkitektoniske er en blanding av nytt og eksisterende, med originale dører, broer og andre nøkkelelementer. Dessuten har vi designet med blikket mot fortiden, sier Potter.

– Eksteriøret stemmer overens med bygningene og gatene i nabolaget, mens interiøret nikker til aktivitetene i gamle dager. Det viktigste er imidlertid at vi åpner en kulturell oase, i et øyeblikk med stort byggepress i retning av mer kommersiell eiendom til maks profitt.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.