Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Arkivmasterne

Tekst
Foto: Espen Gleditsch

Foto: Espen Gleditsch

Hva kan en pamflett være? Hvordan utfordre utstillingskatalogen som papirformat? Dette spurte masterstudentene i billedkunst ved Kunsthøgskolen i Oslo seg om da de planla årets avgangsutstilling. I stedet for å lage en klassisk katalog, satte de seg ned og brettet papir.

– Vi brettet ark frem og tilbake en hel helg. Det ble en slags utforskning av bretting, og sammen med vår designer Camilla Skibrek utviklet vi en arkivmappe, sier kunststudent Solveig Lønseth som leder ­arbeidet med arkivet.

Det siste halvåret har de 14 avgangsstudentene produsert et begrenset opplag av arkivet for hånd. De har brettet, limt, stemplet, ­kuttet og tapet.

– Hver detalj er gjennomtenkt. Navnene våre er trykket med stempler vi har laget selv.

Hvert arkiv har 14 lommer hvor det ligger små kunstverk.

<font color=

<font color="#b9b1b1">Foto: Espen Gleditsch</font>

– Samlingen inneholder representative bidrag fra hver av oss. I lommene er det blant annet lukt, komplimenter, foto, silketrykk og lyd.

Dette er første gangen masterstudentene har laget et kollektivt kunstverk til avgangsutstillingen.

– I tillegg til å utfordre utstillingskatalogen som format, har vi satt sammen en unik håndfast kunstsamling. Vi håper at arkivet kan oppmuntre til engasjement i unge kunstnerskap.

Avgangsutstillingen, som har fått navnet «All maten du åt og ­tankene i hjernen» etter et dikt av Tor Ulven, åpner i kveld på Kunstnernes Hus i Oslo og står til 14. juni.

avgangsutstilling-masteribilledkunst.khio.no

Les også:
KOKKEN & HAVET: Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessens beste lakseoppskrifter.

SUNT & SUPERT: Sólveig Eiríksdóttir lager rawfood-kost til Hollywood-stjerner på Island-besøk.

HEI & HA DET: Å omgås andre mennesker er ikke alltid like lett. Heller ikke om man er kjendis.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.