Ny norsk ull

Tekst
Foto: Virre Dahl

Foto: Virre Dahl

Et nytt norsk ulltøymerke, We Norwegians, lanseres i september. Bak står Tove Grane (44) fra Øvre Årdal, med bakgrunn fra moteskolen Esmod og 18 år som designer i diverse selskap. Den første kolleksjonen vil bestå av plagg i hundre prosent merinoull, og alt garn kommer fra Australia, New Zealand, Italia eller Norge, Grane holder til på Voss – i samme bygd som Kari Traas tøyimperium – og understreker at norske mønstre og arv står sentralt for det nye merket.

– Rett og slett det beste fra de gamle tradisjonene, men bearbeidet på en moderne måte, sier Grane.

– Jeg designer tynne ullmerinoplagg, som er litt lettere å bruke hele året, ha på inne, enn håndstrikkede tjukke gensere.

I starten vil klærne kun være tilgjengelig gjennom We Norwegians egen nettbutikk.

wenorwegians.com

Les mer fra D2 her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner