- 2012 har vært vårt beste år noensinne og 2013 kommer til å bli enda bedre, sier Trond Sandven, administrerende direktør i Sandven Gruppen.

At nybilmarkedet i Norge går så det suser, kan bilforhandleren fra Bergen skrive under på. Spesielt har forhandleravtalen selskapet fikk i stand med Land Rover i 2010 båret frukter.

- Vi ser at de som for to-tre år siden kjøpte Porsche Cayenne, nå bytter ut denne med Range Rover, som har et mer «gentleman-preg», sier Sandven til DN.no.

Det er først og fremst premiumbiler, som Audi, BMW, Land Rover og Range Rover, i prisklassen 500.000 og oppover Sandven selger mest av. I 2012 nådde salget 1515 biler, hvilket er ny rekord.



Les også DNs bilanmeldelse av Range Rover: Range Roverens år

Slutt på salg av «tullebiler»
- Folk kan gjerne bruke to millioner på en bil, men forskjellen nå kontra for noen år siden er at de kjøper fornuftige biler som for eksempel Range Rover eller Land Rover som fint kan brukes opp til hytten også. Vi selger langt færre tullete sportsbiler som ikke er så godt egnet for norske veier, sier Sandven.

  Størsteparten av bilsalget stammer fra forhandleren i Bergen som landet på en omsetning på drøye 311 millioner kroner i fjor.

I tillegg åpnet Sandven en ny butikk på Skjetten, nord for Oslo, i fjor høst. Ifølge årsberetningen måtte selskapet ansette flere enn de hadde tenkt i oppstarten som følge av overraskende godt salg.

-Truffet godt med gode avtaler
På tre måneder solgte Oslo-avdelingen biler for drøye 30 milioner kroner.

Sandven som har følgende forkl#229 på hvorfor bilsalget har tatt av også i 2013:

- Vi har truffet godt med gode avtaler og er ute og handler hele tiden. For eksempel kjøpte vi nylig opp et billig parti med Nissan Leaf i Paris og et parti med Toyota i Italia.

Går mot nytt rekordår
Til sammen omsatte Sandven Gruppen for 469,5 millioner kroner i 2012. Resultat før skatt endte på 11,9 millioner kroner.

- Vi har foretatt en regnskapsteknisk endring for å følge normen i bransjen, og har fra 2012 trukket ut ut engangsavgiften på biler, som utgjorde 171 millioner, sier Sandven som gleder seg over bilsalget så langt i år.

I løpet av første halvår har selskapet allerede oppnådd et resultat på 12 millioner, og dermed allerede passert fjorårsresultatet.

- Det har vært et helt fenomenalt år så langt. Vi har klart å skaffe oss enda bedre innkjøpsavtaler, samt klart å holde kostnadene nede selv om vi vokser, sier Sandven og legger til:

- Og så har Land Rover og Range Rover vist seg å være veldig bra butikk. Vi selger det vi klarer å få tak i av Range Rover. Bare nå har jeg en ordrereserve på 42 av Range Rover Sport, som er en bil til godt over én million kroner, sier Sandven som regner med å selge 2000 biler totalt i år.

Les også:
<b>Tidenes bilsalg</b>
Bilsalg som i jappetiden
Tidenes Ferrari-år
Sandven selger halve selskapet

Best lest på DN.no:
Nå har han delt ut en halv milliard i bonuser
Slik er musikkbransjens pengerevolusjon
Slik ble Ivar Tollefsen (52) mangemilliardær (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.