– Vi har så lett for å bli elitister i vår bransje

Tekst
Foto

Arno Vigmostad skrev historier om jentene i klassen for bladet Romantikk. For pengene startet han forlag, som nå er Norges fjerde største.

Arno Vigmostad skrev historier om jentene i klassen for bladet Romantikk. For pengene startet han forlag, som nå er Norges fjerde største.

Han hadde vært i Stockholm, for å signere en avtale med et av verdens største forlag, HarperCollins. På flyet hjem ble han sittende ved siden av en eldre professor. Professoren leste en bok med masse fotnoter. Arno Vigmostad leste «Dramaet i Delfi», med et flammende omslag.

Fakta: Arno Vigmostad

Født 18. juni 1969

Sivil status Gift, to barn på 9 og 13

Bakgrunn Siviløkonom fra NHH. 

Stilling Forlegger, eier og styreleder i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Aktuell Vigmostad & Bjørke signerte nylig en samarbeidsavtale med storforlaget HarperCollins og har gjennom en rekke oppkjøp blitt Norges fjerde største forlag.

– Han kikket altså så voldsomt på meg. Han skulle ha visst at jeg nok er den i Norge som har lest flest bøker med fotnoter. 140-150 i året. Men, hva skal du bruke alt sammen til?

– Hvilken HarperCollins-bok gleder du deg mest over: «Herskerinnen»? «Alice i Zombieland»?

– Hør. Om du leser noen Harlequin-bøker, so what? Vi har så lett for å bli elitister i vår bransje. Da jeg var liten var det farlig å lese Hardy-guttene, dumt å lese Donald. Det er vel bedre å lese noe enn ikke å lese.