<p>Mann for sin bass. Bjørn Marius Hegge er en av de artigste musikerne i norsk jazz i dag.</p>

Mann for sin bass. Bjørn Marius Hegge er en av de artigste musikerne i norsk jazz i dag.

Spellemannprisvinner Bjørn Marius Hegge med sprelsk nytt album

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Fakta: Bjørn Marius Hegge

«The Creator Has a Bachelor Plan»
(Particular Recordings)

Bassist, komponist og svømmeinstruktør Bjørn Marius Hegge fikk en flyvende start på karrieren da bandet Hegges debutalbum «Vi är ledsna men du får inte längre vara barn» vant Spellemannprisen tidligere i år. Det er 60-tallsinspirert souljazz som fungerer ypperlig når man stryker skjorter og annen glede seg-aktivitet. Nå er han ute med et opptak eksamenskonserten fra jazzlinjen på NTNU i Trondheim, og her hoppes det blidt og fornøyd gjennom mange deler av jazzhistorien, og han presenterer seg bredt, slik man skal i en eksamensbesvarelse. Bandet er større og består av mange av hans generasjons viktigste musikere, men ingenting er viktigere enn hans oppvakte låtmateriale, spesielt den ekstatisk melodiske «The Waltz Of Hope». Og det må være årets albumtittel, vel.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner