60-tallets mest ukjente band kunne blitt større enn The Beatles

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Faces. Briter har alltid vært opptat av å holde stilen, og i noen år på 60-tallet var The Action både stiligst og tøffest med sin sjelfulle mod/freakbeat. En ny boks forteller historien.

Fakta: The Action

«Shadows & Reflections»
(4CD/Cherry Red Records)

Det var mange fantastiske grupper på det britiske midt-60-tallet som ikke fikk den suksessen de fortjente. The Action er kanskje det beste ukjente bandet fra denne perioden, kjennetegnet av vokalist Reg Kings usedvanlig sjelfulle stemme, bandets skarpe modrocklåter og flotte versjoner av ukjent Tamla Motown-singler.

Klart på høyde med The Who, hør for eksempel «I’ll Keep Holding On» eller mer poppete «Never Ever». Både Parlophone og George Martin var tidlig involvert, men stjernestatusen uteble. De utviklet seg senere i mer psykedelisk retning, men «blue eyed soul» sto fortsatt sentralt. Nå er alle bandets innspillinger og BBC-liveopptak mellom 1964 og 1968 (den gang en sjangermessig evighet) samlet i en hendig boks, sammen med en bok som via tekst, bilder og avisutklipp forteller historien om en av rockhistoriens store, tapte muligheter.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner