Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
På Pepper Parlor-restauranten i det nybygde Shibuya Fukurasu-kjøpesenteret i Tokyo serveres kundene av både mennesker og roboter.

På Pepper Parlor-restauranten i det nybygde Shibuya Fukurasu-kjøpesenteret i Tokyo serveres kundene av både mennesker og roboter.

Robotene kommer – og andre sakprosatips

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Holen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Sakprosahøsten handler ikke bare om natur og klima. Her er fire nyheter og én moderne klassiker.

Marinbiolog Pia Ve Dahlen er ikke den eneste som skriver om «Verden under vann», av DNs anmelder omtalt som et «sprelsk og svært artig stykke populærvitenskap». Bare denne høsten får hun internasjonal konkurranse fra Edith Widders «Below the Edge of Darkness» og Helen Scales’ «The Brilliant Abyss», mens også årets norske sakprosahøst er sterkt preget av klimakrisen.