Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Jason Pierce er Spiritualized. Deres svevende, psykedeliske gospel-rock er lett gjenkjennelig, men har sjelden hørt så godt ut som på årets gripende album «And Nothing Hurts».

Jason Pierce er Spiritualized. Deres svevende, psykedeliske gospel-rock er lett gjenkjennelig, men har sjelden hørt så godt ut som på årets gripende album «And Nothing Hurts».

Gospel i verdensrommet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: Spiritualized

«And Nothing Hurt»

Bella Union

Noe av nyhetsinteressen har bleknet etter å ha lyttet til Jason Pierces psykedeliamusikk i nærmere 30 år, men dæven så flott album hans åttende som Spiritualized er. Ja, det er et av årets mest vidunderlige. Dette er hvitskimrende rock-gospel, elektrisk spenning og virkelig oppløftende melodier, med oppvakte rekalibreringer av hans karakteristiske stemninger. De tre første låtene er kanskje mest fengende og tilgjengelige, men andre halvdel tar av med mer majestetisk og inspirert materiale. Den svimlende, hvite gospelen Pierce bedriver, har alltid vært preget av ensomhet og vakker resignasjon snarere enn kirkegospelens ekstatiske samhold og mening, men det er like fullt en berusende og begeistrende følelse. Og selv om det låter himmelhvelvingsepisk, har han laget mye av dette på egenhånd på laptopen, etter sigende for siste gang. Mer.

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.