En real knallert av en plate

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I all entusiasmen for den åpne og popuredde nye jazzgenerasjonen i Norge, må man ikke glemme at det aller største kicket fortsatt kommer fra jazzen selv. Kvartetten Cortex, anført av Skien-trompetist Thomas Johansson, feirer nå tiårsjubileum med en real knallert av en plate – tittelen lyver ikke.

Johanssons komposisjoner klarer bare så vidt å holde igjen bandet, som farer av sted som ville hester over alle hauger, det slår virkelig gnister av Ola Høyer på kontrabass og Gard Nilssen på trommer.

Fakta: Cortex

«Avant-Garde Party Music»

Clean Feed

Kristoffer Alberts får i tillegg stadig større pondus som saksofonist, og det var symbolsk at den britiske frijazzkjempen Evan Parker lånte Alberts’ saks forrige gang han var i landet.

Cortex utmerker seg også ved å spille veldig fengende låter, rett og slett. I kutt som «Disturbance» og «Waltz», går selve jazzens ånd gjennom musikken.

Musikkelsker? Se alle anmeldelser her(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk