Klar for graven. Susanna Wallumrød lager ny musikk basert på gamle spøkelser, som bare hun kan. Spennede band har hun også.

Klar for graven. Susanna Wallumrød lager ny musikk basert på gamle spøkelser, som bare hun kan. Spennede band har hun også.

Fortryllende Susanna

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Susanna Wallumrøds stemme er full av karakter og skjønnhet, men det er de oppvakte tolkningene som gjør at man graviterer mot musikken. Ikke slik å forstå at hun først og fremst er en som gjør coverlåter — hun evner å ta for seg mange forskjellige epokers materiale og føre det inn i sitt helt egne uttrykksområde.

Fakta: Susanna

«Go Dig My Grave»
Susanna Sonata

Dette prosjektet debuterte på Kongsberg Jazzfestival i fjor, der hun sammen med Giovanna Pessi (harpe), Ida Hidle (trekkspill) og Tuva Syvertsen (hardingfele) nådde nye høyder i kunstnerskapet. En nydelig besetning, i kirken såvel som i platestudioet, med sømløse overganger mellom dyster blues fra gamle 78-plater, barokkmusikk og nyere murder ballads.

Les tidligere omtale av Susanna: Tiden stanser i 70 minutter

Behagelig skummelt. Her er også versjoner av Joy Divisions «Wilderness» og Lou Reeds «Perfect Day», men Susannas egen tonelegging av Baudelaire-diktet «Invitation to the voyage» har kraftigst skimmer.

Musikkelsker? Les flere anmeldelser her

* (Vilkår)