Kollektiv. 12 edsvorne kvinner og menn – ingen nevnt, ingen glemt. Skadedyr utforsker musikkens muligheter på frodig og oppfinnsomt vis.

Kollektiv. 12 edsvorne kvinner og menn – ingen nevnt, ingen glemt. Skadedyr utforsker musikkens muligheter på frodig og oppfinnsomt vis.

Rett og slett «Musikk!»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Få albumtitler kunne bedre beskrevet det iltre storbandet Skadedyr enn «Musikk!». Våken musikkglede som det disse 12 bedriver her, er de alene om i hele universet, men det er mulig for andre å ta del i gleden også.

Fakta: Skadedyr

«Musikk!»
Hubro/Grappa

Visstnok er albumtittelen inspirert av gesten hoffmarskalken i «Tre nøtter til Askepott» gjør når han oppmoder slottets orkester om sporenstreks å gi mer lyd fra seg. Musikk! Og det får vi, gjennom seks eventyrlige spor.

Blandingen av instrumenter og musikerpersonligheter gir et unikt resultat. Det er litt færre «låter» enn på de to foregående albumene, og ingen eksplisitte Aasen-siteringer. Kun i tittelkuttet finner vi et av bandets karakteristiske, uimotståelige riff-aktige groover.

Bandet er altså litt løsere i formen enn tidligere og slekter på flere store orkestre i frijazzhistorien, selv om j-ordet ikke er dekkende. Det holder med m.

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk