Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dyr omsorg

Tekst

Bak unge jenter med designveske står det alltid en mor eller en far.

Den siste uken har norske tenåringsjenter blitt møtt med kritikk, hån og latterliggjøring bare fordi de har skolevesker som kan koste 10.000 kroner. Kritikken provoserer nå frem reaksjoner fra jentenes fortvilte foreldre – ikke minst i diskusjonsfora på internett. I tråd med god presseskikk har vi valgt å anonymisere og fabulere så godt vi kan – inspirert av mer eller mindre virkelige hendelser på det dype nettet:


Hadde veskene kostet 100.000 kroner stykket, hadde jeg skjønt kritikken. Men 10.000? Kjære vene, altså.
Mor (44), Kristiansand

Ja, dette tar jeg ikke på alvor i det hele tatt. I protest mot småligheten har vi nå bestemt oss for å kjøpe matchende clutch til jenta vår som hun kan ha som pennal.
It-gründer (52), Tønsberg

Dorothea har grått hele uken. Hun nekter å gå på skolen, og jeg forstår henne. Min mann går nå til advokat, siden skolen fører sorg­perioden som ordinært fravær – som om hun er en skulker!
Mamma (46), Bekkestua

Thea-Marie har også låst seg inne på pikerommet. Læreren viser ingen forståelse, og hun får samme fraværsanmerkninger som Anita og Ronny. Hvilken advokat bruker du?
Mor (48), Høvik

Jeg tror ikke mediene skjønner hva de har satt i gang. Jentene våre er det nye romfolket. Maken til mobbing!
Far (61), Møhlenpris

Min datter tør ikke lenger gå med Bottega Veneta-bagen hun fikk av onkel Carl til jul. Jeg spurte om jeg kunne overta den, og siden hun ikke svarte, tenker jeg at det var greit.
Interiørkonsulent (45), Vestby

Er det noen som vet hvordan man fjerner tyggegummi fra en helt vanlig Givenchy uten å skrape i læret? Spør for min datter.
Mor (42), Fana

Særlig om du gjør.
Husmor (73), Gjøvik

Hei, Fana-mor! Du kan starte med dye-free våtservietter, før du fyller en tallerken med varmt vann og to dråper oppvaskmiddel. Drypp en fille i vannet og tørk forsiktig over læret ved å gni i små, sirkulære bevegelser. Det bør hjelpe. Lykke til :-)
Eiendomsmegler (39), Majorstuen

Liselotte bruker den nye fra Louis Vuitton til alt. Nå er hun bare ulykkelig etter alle avisoppslagene. Jeg sier jeg kan bruke den for henne så lenge, men hun vil begrave den i hagen ved siden av hamsteren. Hva skal jeg gjøre?
Mamma (49), Cicignon

Da Celina fikk den rosa St. Jacques fra Louis Vuitton til navnedagen, sa jeg til henne at hun ikke må bruke den til gymtøy. Men hva skjer? Joda. Det lukter garderobe av den. Nå er jeg litt lei. Har sagt til henne at heretter blir det ikke noen ny veske annet enn til jul og bursdag.
Irritert mamma (51), Slemdal

Kan du ikke bare konfiskere dem? Det gjorde jeg. Kona fikk dem i stedet, siden det var hun som avslørte det.
Disponent (50), Ålesund

Kjære Vinderen-foreldre: Er det noen som har funnet en kamillefarget håndveske etter klassefesten på sportshytta? Désireé glemte den igjen i Williams sovepose, men nå er den borte.
Aase-Margrethe

Jeg var der igår for å låse inn vaskefolkene. Det lå igjen noen vesker etter jentene. Gud, de er glemske. Hvilket merke er det?
Liss

Mulberry.
Aase-Margrethe

Please. Det er flere Mulberry her, da. Er det den vanlige Bayswater med to innelommer? Jeg fant en mushroom grey, en jungle green og en cream and wheat lamb nappa, men jeg finner ikke den kamillefargede. Har du hørt med moren til William? Den kan jo ha blitt liggende igjen i soveposen hans.
Liss

Godt tips. Tekster henne.
Aase-Margrethe

Er det noen som kan nummeret til FPU? Jeg skal klage på pressens mobbing av min datter og venninnene.
Far (47), Sandefjord

Hva har Fremskrittspartiets Ungdom med dette å gjøre?
Husmor (73), Gjøvik

Hva er det du babler om? Ikke bland politikk inn i dette. Jeg spurte om telefonnummeret til FPU, men dere bønder på Toten har vel ikke hørt om presseombudsmannen.
Far (47), Sandefjord

Det heter PFU. Ikke FPU.
Husmor (73), Gjøvik

Vi har startet en underskriftskampanje mot NRK, som startet mobbekampanjen. Legger ut link.
Investor (57), Skøyenåsen

Count me in. Dette må få konsekvenser.
Hudlege (54), Hamar

I min jobb dreier alt seg om kvalitet. Det står til og med i statuttene våre. Når jeg kjøper hus: kvalitet. Bil: kvalitet. Båt: kvalitet. Men når det kommer til barna, da skal vi bare kjøpe billig dritt, liksom? Er det dette sosialistene mener med «solidaritet»?
Direktør (48), Nesbru

Jeg har bare én ting å si: Ola dunk.
Offiser (72), Harstad

Word.
Lektor (85), Voss

Er det noen som vet hvordan man legger ut link?
Investor (57), Skøyenåsen

Snart må vel jentene gå med samme veske som au pair-en vår. Det skulle ikke forundre meg.
Konsulent (48), Ris

Jeg hever meg over kritikken. At min datter er en connaisseur, gjør meg bare til en enda stoltere far.
Advokat (51), Slemdal

Det sto i avisen at vesken fra Gucci koster 9000 kroner. Det stemmer ikke. På Eger selger de den nå helt ned til 7500. Var der igår.
Mor (37), Vika

Hvis folk er så jævla opptatt av prisen, kan de jo bare dra til Dubai og kjøpe vesker. Der er det halve prisen. Kona er der nå.
Trader (49), Molde

Nå har jeg lagt ut link, men kan ikke finne den. Er det noen andre som vet hvor den kan ha blitt av?
Investor (57), Skøyenåsen

Min datter har brukt alle konfirmasjonspengene sine på å kjøpe samme veske som jentene i klassen. Det sårer en mor å se henne bli lei seg for dette.
Lærer (46), Porsgrunn

Datteren vår ble så lei seg at hun bestemte seg for å gi bort Michael Kors-vesken sin til en tigger, men nå kommer man jo i fengsel for å gi noe til tiggerne, så hun klippet den i stykker.
Konsulent (44), Grefsen

Når er det salget på Eger starter?
Hestemamma (42), Jessheim

Hei, Aase-Margrethe! Nå fant jeg den kamillefargede fra Mulberry. Den lå i badstuen, så da slipper du å snakke med moren til William.
Liss

Supert! Jeg har faktisk snakket med henne. Hun er i St. Moritz og står på ski denne uken og kjenner ikke til om William fikk med ekstra veske hjem. Tusen takk. Hjertelig.
Aase-Margrethe

Skal jeg kaste det tomme kondompapiret oppi vesken før du får den? Det er en del her. De ubrukte kan jeg jo la ligge igjen. Det er en pose med noe som ligner på hvetemel her også. Ungdommen har mye rart for seg.
Liss

Hvetemel og kondomer? Et øyeblikk.
Aase-Margrethe

Min sønn ønsker seg håndveske fra Marchesa Valentino. Det er greit nok at han tror han er homo, men fy faen så dyrt det er, da! 45.000 for en veske til å ha penger og telefon oppi?!
Fatter (61), Drammen

Er det den i krokodille eller den i pytonslange? Du finner rimeligere. Den i kalvehår koster 33.000, men da må du til London. Fly, hotell etc. Do the math.
Designrådgiver (53), Trondhjem

Noen som har funnet linken?
Investor (57), Skøyenåsen

Nå ringte jeg moren til William. Hun tror hun har funnet Désireés veske likevel, og hvis ikke kjøper hun en på flyplassen i Zürich på veien hjem. Den med alt griseriet du fant på sportshytta, må tilhøre noen annen. Høres ut som Liv-Jeanett.
Aase-Margrethe

Javel …
Liss

Du kan sikkert gi den bort, om du ikke vil ringe til Liv-Jeanett. Fretex har så mye stygt inne nå, så de kan ha glede av noe fint. Arrivederci.
Aase-Margrethe

Jeg gir meg ende over.
Husmor (73), Gjøvik

Kan ikke pressen heller ta opp det med alle dem som har falske designvesker og hvordan det straffer seg i lengden? I klassen til min datter er det en jente som har falsk kopi av Sofia Coppola by Louis Vuitton, og det er jo selvsagt ingen som vil være sammen med henne da.
Dekoratør (41), Stavanger

Nettopp. Hun får skylde seg selv. Folk som driver falskt, kan man ikke stole på ellers heller.
Far (64), Bodø

Word.
Lektor (85), Voss

Hun jukser sikkert på prøver også.
Butikksjef (53), Arendal

Høres ut som Liv-Jeanett.
Mor (45), Vinderen

Jeg skjønner faen ikke hvor den linken ble av. Det skulle ikke forundre meg om vi blir overvåket her inne. Kanskje vi skal ha kryptert innlogging?
Investor (57), Skøyenåsen

Dere er jammen paranoide.
Husmor (73), Gjøvik

Nå synes jeg det sklir litt ut her. Hvem er denne husmoren her inne? Kan vi ikke rense vekk elementer som ikke forstår seg på kvalitet?
Overlege (84), Blommenholm

Word.
Lektor (85), Voss

Oppdrag utført.
Administrator (46), Fagerborg
 

Les i D2: Dagens unge vil se veloppdragne og ordentlige ut i tøyet.

 

Se også:

 

Slik lager du perfekt majones 

På denne thairestauranten er det mørke tallerkener og mørk dress som gjelder.

Tim Fröhlichs rieslinger er presisjonskunst.

 

Les mer fra Magasinet her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.