Næringsminister Monica Mæland hadde i dag møte med styreleder Bernt Reitan og konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA, skriver departementet i en pressemelding.

- De forsikret om at selskapets styre og ledelse tar både Økokrim-saken og arbeidet med anti-korrupsjon på største alvor. Staten har nulltoleranse for korrupsjon, sier næringsminister Monica Mæland.

Bakgrunnen for møtet var at statsråden ønsket å få status i saken som er under etterforskning, og en orientering om selskapets arbeid med anti-korrupsjon, etikk og etterlevelse.

- Det var viktig for meg å understreke at Yara må ta lærdom av sine erf#229er og at selskapet arbeider effektivt og systematisk med å utvikle arbeidet innenfor disse viktige områdene, sier Mæland ifølge pressemeldingen.

Les om saken på DN.no:

Storeier er «urolige» og «bekymret»

Yara ville kjøpslå med Økokrim

Utvidet siktelse mot Yara

«Jeg vil gjerne ha deg som konsulent til dette teamet»

FBI dukket opp under Økokrim-avhør av Yara-topp

Yara er varslet om tidenes bot (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.