Tidligere derivatsjef Bjørn Sellæg (47) i SEB Enskilda ble nylig slått personlig konkurs. Samme dag som konkurskjennelsen falt, sa Sellæg at han kom til anke konkursåpningen inn for lagmannsretten.

På torsdag trakk imidlertid Sellæg anken. Det bekrefter advokat Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder. Opdal er oppnevnt som bostyrer i konkursboet mot den tidligere SEB Enskilda-sjefen.

- Han vil konsentrere seg om ankesakene, og ser på det som viktigere enn å slåss mot konkursen, sier Opdal til DN.no og viser til det Sælleg selv skriver i prosesskriftet til retten.

Sellæg ble ifjor dømt for grov utroskap og grov skatteunndragelse. I begynnelsen av året fikk han beskjed av Borgarting lagmannsrett at han kun får anke straffeutmålingen. Sellægs advokat Håkon Juell Hassel har varslet at beslutningen vil bli påanket til Høyesterett.

- At straffesaken bare blir delvis behandlet, overrasket Sellæg. Ut i fra den situasjonen han i dag er i, ser han i tillegg at det vil bli vanskelig å bevist at han er solvent, sier Opdal.

- Fornuftig
Det var 4. januar i år at det ble det åpnet konkurs mot Bjørn Sellæg privat.

Sellægs bankforbindelse Storebrand Bank mener den har nærmere ti millioner kroner tilgode for et uoppgjort lån, samt at Sellæg heller ikke har betalt renter for lånet i lang tid. Dette gjorde at banken valgte å begjære Sellæg konkurs. I forkant hadde banken tvangssolgt Sellægs hytte på Hafjell uten at oppgjøret derfra var nok til å dekke kravene deres.

- Min eneste kommentar til at han nå aksepterer konkursåpningen er at det høres fornuftig ut, sier Storebrands advokat Marius Gisvold i Wikborg Rein til DN.no.

Aksjer i unoterte selskap
Mens Sellæg har jobbet for å få konkursen mot han opphevet, har kravene strømmet inn. Så langt er de på 60 til 65 millioner kroner forteller bostyrer Opdal, som fremdeles arbeider med å få stadfestet hva som finnes av aktiva i boet.

- Hovedaktiva i boet er aksjer i unoterte selskaper. Per i dag er det avgjørende å få svar på om aksjene har verdi og eventuelt hvor stor verdien er, sier han.

- Ellers er et flygel solgt for 230.000 kroner, og det er vel det eneste som har skjedd så langt. Videre er det snakk om blant annet en del utstoppede dyr og en eiendom i Spania, sier Opdal.

- Gjelden er betydelig
Sellæg har tidligere påstått at han er god for 131 millioner kroner. Da konkursbegjæringen mot ham ble behandlet i Oslo byfogdembete i fjor sommer hevdet han å bare være uker unna en avtale med Polens rikeste mann.

- Blir jeg slått personlig konkurs, får jeg også kuttet av meg begge bena, sa Sellæg i retten.

- Sellæg sier han nå jobber aktivt med å få frem verdien han mener ligger bak aksjene, og han har nå mulighet til å vise oss at det han sier stemmer. Gjelden er imidlertid betydelig og per i dag ser det ikke ut til at det i boet kan være betydelig dekning til kreditorene, sier Opdal.

DN.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med Bjørn Sellæg eller hans advokat fredag.

Les også:
<b>Krever 60 mill. av Sellæg </b>
Nye smeller for Sellæg
- Blir jeg slått konkurs, er det som å kutte av meg begge beina
<b>Dømt for grov utroskap og skattejuks for 54 millioner</b>
Sellæg og SEB tapte blankt mot Ditlevsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.