Rask og mettende høstsalat

Tekst
Bjön Svenssons raske og mettende høstsalat. Foto: Sune Eriksen

Bjön Svenssons raske og mettende høstsalat. Foto: Sune Eriksen

Knasende rotfrukter og salt skinke er en strålende høstkombinasjon.

– Som oftest når man bestiller salat på restaurant, får man en haug med «luft» som man ikke blir mett på. Dette skal være en mektig salat, forteller Björn Svensson og kutter de fargerike røttene på langs.

Prøv denne viltklassikeren med x-faktor fra Björn Svensson

Sødmen som intensiveres med varmebehandling av ferske norske rotfrukter danner et perfekt tospann med parmaskinke, eller annen salt spekeskinke.

Crunch

– Men jeg legger også på noen salatblader for å gi litt «crunch» og friskhet i retten, sier Svensson.

I tillegg legger han noen flak av hurtiggrillet kål og småløk over salaten.

– Dette gir høstsalaten et snev av grillsmak, en smak som gir mer dybde i retten. Hvis du ikke har grillpanne bruker du litt olje, en vanlig stekepanne og høy temperatur, forklarer Björn Svensson.

Dressingen lager han på enklest mulig vis, av crème fraîche, hvitløk, salt, pepper og sitron.

-
+

Rask og mettende høstsalat

  • 4 stkgulrøtter
  • 4 stkpersillerøtter
  • 8 stksmåløk
  • 8 stkkålblader
  • 12 stkskiver spekeskinke
  • 1 dlcrème fraîche
  • 1 stkhvitløksfedd, finhakket
  • salt og pepper
  • sitron
  • 1 stkromanosalat

Del rotgrønnsakene på langs, ha på litt olje og salt. Bak det i ovn på 200 grader i 10–15 minutter.

Bland sammen en dressing av crème fraîche, finhakket hvitløk, litt sitronsaft, salt og pepper.

Grill kålblader og løk raskt i grillpanne.

Ta ut grønnsakene og legg over på tallerkener sammen med salatblader vendt i litt av dressingen, skinke og grillede kålblader og løk. Fordel resten av dressingen over salaten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner