Kokk Heidi Bjerkan ved restaurant Credo lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri. Denne uken: Hjertesalat med tacovri.

Kokk Heidi Bjerkan ved restaurant Credo lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri. Denne uken: Hjertesalat med tacovri.

– Den er superenkel

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Trondheim

Istedenfor tacolefser, bruker Credo-sjefen Heidi Bjerkan hjertesalat som et slags koreansk fredagsopprør.

– Dette er en rett jeg liker å lage hjemme. Den er med andre ord superenkel, det motsatte av det vi gjør på Credo. Jeg bruker oksehale og svineribbe, men det går jo an å bruke kjøttdeig eller fisk også. Eller bare vegetarisk, sier Bjerkan.

Ifølge Credo-kokken Heidi Bjerkan som hver uke viser sine enkle retter på Smak, er det mulig å gjøre retten til et festmåltid ved for eksempel å bruke reker, kamskjell eller sjøkreps, men denne versjonen er altså mer ned på jorden.

Fakta: Heidi Bjerkan

Startet som lærling på Grand, jobbet som kokk på cruiseskipet Queen Elisabeth II og kjøkkensjef på Slottet, før hun startet restaurant Credo i Trondheim. Bjerkan står også bak Vippa på Vippetangen i Oslo.

I serien «Heidis enkle» viser hun sine enkle og friske retter på Smak.

– Her i Norge er det vanlig med hvetetortilla, og salat kan virke veldig sunnhetstyranniaktig, men jøss, fett er jo sunt og jeg går for oksehale og svineribbe.

- Kanskje for å veie opp for den sunne salaten?, spør Bjerkan.

Hun legger også til:

- Husk også syltede grønnsaker og Sriracha-saus, sier Bjerkan.

(Vilkår)

-
+

Hjertesalat

  • 12 stkhjertesalatblader
  • 150 gsvineribbe
  • 150 goksehale
  • 1 stkrød chili
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stkgulerøtter
  • 2 stkliten rødløk (syltet)
  • 2 ssepleeddik
  • 1 sssukker
  • 0.5 tssalt
  • olivenolje
  • koriander
  • rømme
  • Sriracha

Slik gjør du

  • Skjær opp gulrøtter, agurk og rødløk i fine skiver.
  • Del opp og stek kjøttet i olivenolje.
  • Sylt grønnsakene til slutt ved å helle epleeddik, sukker og salt over dem. Anrett deretter etter ønske.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk