Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Verdens enkleste pastarett

Foto

Dag Tjersland er kanskje Norges beste italienske kokk. Når han kjapt skal mette hele familien, lager han pasta med tomater og hvitløk.

Det er to måter å løse «orker-ikke-lage-mat-men-må-ha-noe-å-spise-»problemet på, ifølge Dag Tjersland. Han driver de to italienske restaurantene Baltazar og Skur 33 i Oslo.

Enten disker han opp med gode italienske pølser, skinker og spekemat, supplert av en god ost eller to. Har han ikke bakt brød selv, kjøper han et godt et og en god olivenolje.

- Men skal jeg lage noe veldig kjapt til familien min, tar jeg en tørket god pasta, helst på økologisk mel, og serverer den med tomat og hvitløk, forteller han.

Pasta, olje, hvitløk, salt og tomater - enklere måltid får du knapt.

Pasta, olje, hvitløk, salt og tomater - enklere måltid får du knapt.

-
+

Pasta med hvitløk og tomat

  • 500 gTørket pasta, helst økologisk
  • 1 stkHel, fersk hvitløk
  • 10 gGrovt havsalt
  • 500 gSmå plommetomater
  • 100 mlGod olivenolje
  • 1 stkPotte basilikum

Kok opp rikelig med vann til pastaen. Ha salt i vannet, men ikke for mye, da det er mye salt i hvitløkssausen.

Kok pastaen etter instruksjonene på pakken.

Imens skreller og knuser du en hel fersk hvitløk sammen med saltet i en morter. Eventuelt kan du rive hvitløken på rivjern.

Del tomatene i to på langs

Legg hvitløken i en bolle som er stor nok til all pastaen og spre den utover bunnen sammen med olivenolje.

Hell av pastaen og bland den inn med hvitløken. Klem tomatene i hånden over bollen og bland dem inn i pastaen. Topp med basilikum og eventuelt mer olivenolje.

Mye hvitløk

Hemmeligheten er å knuse hvitløken - mye! - i morter eller på rivjern, og deretter knuseklemme halve, små plommetomater for hånd rett over den ferdigkokte pastaen. Sammen med basilikum og olivenolje smaker det som om en mye større innsats er lagt for dagen - slik det gjerne er med italiensk mat.

Enda kjappere middag? Bruk Happolati-kokkens hemmelighet

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.