Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skagentoast med lite saus.

Skagentoast med lite saus.

Brunsj på BA3: – Utested med mat

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lørdagsbrunsj på BA3 handler mer om feststemning enn mat.

Lydnivået var allerede høyt da vi kom. Helgebrunsj i Oslo er ikke et fredelig dagen-derpå samlingspunkt, det er mer eller mindre full fest på dagtid – så også på BA3 i Bygdøy allé.

BA3 skulle bli et hele-dagen-hele-uken-samlingssted. Men lunsj her får du bare på lørdager. Eller «Brunch og vinyl», som de kaller sitt lørdagskonsept på dagtid. Samtidig går det også an å få servert «Afternoon Tea» selv om stemningen gjennom ettermiddagen vi var der definitivt var mer vorspiel enn teselskapaktig.

Fakta: BA3

Bygdøy allé 3, Oslo
Telefon: 22 55 11 86
ba3.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Service/effektivitet: ★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 19

Hver lørdag serverer BA3 «Brunch og vinyl» med mat, musikk og ettermiddagste.

Hver lørdag serverer BA3 «Brunch og vinyl» med mat, musikk og ettermiddagste.

Vi fikk velge mellom flere bord da vi kom, og fra utsiktspunktet vårt kunne vi ta det meste i øyesyn. Et rom i luftig jugendstil med rotting og grønne planter, bar i dekadent 20-talls gangsterstil og en rå murvegg med rosa neonskilt som mest av alt sendte tankene til sportsbarer. Blant gjestene dominerte soignerte vestkantvenninner med dagtidschampagne, men her var også gråhårede «gutta» med lørdagspils og godt voksne par.

Gul Enke er husdrikken til lunsj, og til mindre enn tre ganger polpris er den et godt kjøp. Menyen er – for å være ærlig – litt kjedelig.

Manglet muffins

Vi begynte med å dele en ganske standard fjøl med spekemat, oliven og tapenade, og det tok en god stund før vi fikk hver vår neste rett, klassikeren Eggs Benedict og en oksecarpaccio.

Det er kanskje urimelig å klage på at noe er for raust. Men carpaccioen var så dekket av parmesan og pinjekjerner at det var vanskelig å smake kjøttet som lå under – noe som unektelig tar bort noe av gleden ved å spise rått oksekjøtt.

Parmesan og pinjekjerner i tykt lag.

Parmesan og pinjekjerner i tykt lag.

Eggs Benedict var helt grei, hverken mer eller mindre.

– Sånn utover at de burde kalt den «Egg Benedict» siden det bare er ett egg her – og at den engelske muffinsen er erstattet med en ordinær loffskive, sa Salt.

Egg Benedict uten engelsk muffins.

Egg Benedict uten engelsk muffins.

Treg service

Volumet på musikken gikk oppover ettersom mørket falt på. Gjester kom og gikk, noen uten en gang å bestille noe. Vi så til dels forgjeves etter kelnere, for vi var egentlig fortsatt sultne. På ett tidspunkt hadde vi en på hver side av bordet uten at de enset oss, og da vi omsider fikk bestilt en Skagentoast og en skål sjokoladesorbet, tok det vinter og vår før de kom til bordet.

– Er dette mat for anorektikere? undret Pepper i møte med Skagentoasten. Den var en lekker reketoast med dill, men hadde så lite spor av den kremede dressingen som hører med at retten var tørr og knapt til å kjenne igjen. Sjokoladesorbetporsjonen var også knapp, men god.

– Dette er ikke et spisested. Det er et utested med mat, sa Pepper og traff spikeren på hodet. Det er ingenting i veien med litt dagtidsfesting, men å komme hit for matens skyld er et feilgrep. Prisene for hver enkelt rett er moderate, men porsjonene såpass små at for en lang lunsj – som, en brunsj gjerne er – baller utgiftene på seg. Da festen var over for vår del, hadde vi betalt over 1700 kroner for til sammen fire matretter og en dessert, en flaske Champagne og hver vår cocktail. Champagnen er en god deal, men hvis du er sulten finnes det bedre steder å bli mett.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.