Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lett og lettvint lunsj

Tekst
Foto
Når gjestene får bygge sin egen salat, blir lunsjen på Lett frisk og sunn.

Når gjestene får bygge sin egen salat, blir lunsjen på Lett frisk og sunn.

Kjapp, sunn og rimelig lunsj? Lett følger «clean eating»-trenden på alle punkter.

Det er så tidsmessig det kan få blitt. Mose på veggen, grønnkålchips og raw food-kuler, kokosvann og chia-pudding i selvbetjeningshyllene, og shakes laget på stedet av avokado, dadler og acaibær.

Letts konsept er å servere mat like kjapt og nesten like rimelig som Burger King, bare at det er sunt alt sammen.

Vi kom hastende inn på Lett en hustrig vårdag, og køen i kassen beveget seg så raskt at det var lite rom for nøling i bestillingsprosessen.

Fakta: Lett

Klingenberggata 7

Oslo

Telefon: 94142924

www.lettoslo.no

 

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★

Service/Effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★★

Totalt: 21

Sunn fast food

«Clean eating»

Lett er både betjent og besøkt av unge velstelte, veltrente kvinner av den generasjonen som aldri har lært å si ordentlig L, som følger trender, trener hyppig og kaller det «clean eating» når de ikke putter hva som helst i munnen.

– Har du forresten fått med deg at Gwyneth Paltrow har begynt å spise både bacon, spagetti og ost igjen, spurte Salt mens vi led valgets kvaler i høyt tempo.

Det enkleste valget på menyen – som henger over kassen – er valget mellom wrap eller salat. Deretter blir det komplisert, med en matrise som krever at gjestene raskt velger blant fire forskjellige salatbaser, et utall varianter av protein, og ikke minst et utvalg av grønnsaker og dressinger som spenner fra Europa til Asia via Midtøsten.

– Jeg kan lage den extra large hvis du vil, sa jenta bak disken i møte med Salts plastsalatbolle med grønnkålbase. Men large var stort nok, og salatblandingsrutinen et fascinerende skue.

Lett har sunn og rimelig fast food i funksjonelle omgivelser.

Lett har sunn og rimelig fast food i funksjonelle omgivelser.

Sunn fast food

Lett er en fast food-restaurant og serveringen deretter. Maten blir tilberedt foran gjesten, betales i kassen og de spisende må selv finne bestikk og servietter og finne en plass. Betjeningen brukte faktisk mer tid på å slå inn rettene i kassen enn på å lage dem.

Lag sunn fast food hjemme

– Det smaker for lite, mente Pepper om sin velfylte wrap med falafel og spicy yoghurt. Det var friskt og delikat, men merkelig smakløst.

Lag din egen wrap – her med kalkun fra Lett.

Lag din egen wrap – her med kalkun fra Lett.

– Sikkert litt lite salt, sa Salt. – Men det hjelper jo ikke at maten kommer rett fra en nedkjølt salatbar.

Kombinasjonen av kylling, mango, edamamebønner, gulrot og vårløk fungerte godt sammen med peanøttbasert sataydressing, men iskald mat spist med plastbestikk blir aldri like god som riktig tempererte ingredienser på fat og med ordentlig kniv og gaffel. Det kan vi egentlig ikke laste Lett for heller, all den tid stedet selger seg inn som «sunn fast food», ikke en restaurant.

Smakte som Nutrilett

Istedenfor kaffe, bestilte vi hver vår smoothie laget på bestilling, mest fordi de var så «sunne» at de måtte prøves. Acai-shake var en rosa fruktshake som manglet tilstrekkelig fruktig syre til å bli ordentlig god, mens kombinasjonen av avokado, kakao og dadler var en selsom kremet blanding av usøtet sjokoladesmak og små daddelbiter.

– Helt ærlig, sa Pepper. – Dette smaker Nutrilett.

– Hmmm. Jeg trodde ideen med «clean eating» var at man skulle spise ordentlig mat, ikke slankeshaker, sa Salt.

Hvilken sommerkropp vil du ha?

Et sunt alternativ

Det som er helt sikkert, er at Lett er en kjapp og rimelig måte å få i seg store deler av sine «fem om dagen». For 368 kroner hadde vi fått i oss hver vår romslige lunsjrett og shake, og enkeltbilletten fra Ruter var fortsatt gyldig for hjemturen.

Når du trenger noe kjapt i farta og ønsker noe som er både sunt og smaker noenlunde godt, er Lett et utrolig mye bedre alternativ enn 7-Eleven eller McDonald's.

Sunn lunsj i Los Angeles

Mer mat til lunsj? Les om lunsjbuffeten på Norges mest selvforsynte hotell

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.