Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Brygga 11 er eneste sjømatrestaurant på Stord.

Brygga 11 er eneste sjømatrestaurant på Stord.

Fisk på trygg grunn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Geir Skeie er en av verdens beste sjømatkokker. Han burde gi gjestene mer enn fiskesuppe og fiskeburger – selv om det er godt.

– Du vet, før Geir Skeie vant Bocuse d'Or, var han fra Fitjar. Nå sier alle han er fra Stord, sa en bekjent før vi besøkte mesterkokkens andre filial av Brygga 11, nesten på hans eget hjemsted. For mens kommunen Fitjar ligger på Stord, er det Stord med sentrumet Leirvik som er selve byen på øya mellom Haugesund og Bergen, og her sjømatrestauranten med samme navn som Skeies første restaurant i Sandefjord ligger.

Fiskebutikken med fasade inn mot sentrum er nedlagt, og selve restauranten ut mot sjøen litt vanskelig å finne, men åpen er den, fra tidlig til sent.

Fakta: Brygga 11

Sunnhordlandskaien 1, Stord
brygga11.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★★★
Service/effektivitet: ★★★★★
Miljø: ★★★
Pris: ★★★★★

21 poeng

Bare noen få gjester satt der da vi kom, og vi fikk fritt velge bord i det store, luftige, men litt personlighetsløse lokalet med utsikt over fjorden. Hvis du ikke regner glossy fotografier av kokken med fisk som personlig. For fine vestlandsdager er det også en romslig uteservering på kaikanten.

På fine dager har Brygga 11 en romslig uteservering helt på kaikanten.

På fine dager har Brygga 11 en romslig uteservering helt på kaikanten.

Kjedelig meny

Servicen var det ingenting å si på, en vennlig og effektiv kelner km med alt som trengtes, inkludert et deilig, saftig focaccia-brød med aioli til.

Men menyen er rett og slett i overkant trygghetssøkende. Ikke ett eksperiment, men et halvt dusin klassikere: Fiskesuppe, fiskeburger, blåskjell. Og ok, da, en «sushi bowl». En av verdens beste fiskekokker kunne kostet på seg litt mer spenstige kulinariske valg, også til lunsj på et mellomstort sted.

Klassiske blåskjell fra Trøndelag.

Klassiske blåskjell fra Trøndelag.

Heldigvis var det kjøkkenet kom med skikkelig, smakfullt håndverk fra ende til annen: Den klassiske fiskesuppen var perfekt balansert i smaken og hadde raust med fisk i, blåskjellene passe store og i en god nok saus, mens fiskeburgeren virkelig var en fiskeburger, med tydelig tekstur, ikke en kjip fiskekake klemt mellom to burgerbrød. Faktisk hadde kjøkkenet droppet burgerbrød og serverte den heller med det gode focacciabrødet fra kjøkkenet. I tillegg kom sistnevnte med en frisk salsa på mango og ananas og en spicy majones, som servitøren behendig serverte på siden etter Salt juniors ønske.

På drikkefronten var det Brygga 11s hjemmelagde iste som vekket størst begeistring; med sitt tydelige tepreg og en søtningsgrad som falt i smak hos både voksne og barn, var den egentlig en større opptur enn et glass av Geir Skeies egen Chardonnay.

Fiskeburgeren er en skikkelig fiskeburger, ikke en fiskekake forkledd i to stykker brød.

Fiskeburgeren er en skikkelig fiskeburger, ikke en fiskekake forkledd i to stykker brød.

Regningen på 760 kroner for lunsj med et glass drikke til tre personer var det ingenting å si på. Det var godt, mettende og solid håndverk. Det må kanskje være så trygt på et mindre sted for i det hele tatt å kunne holde en fisk- og sjømatrestaurant åpen og i gang året rundt.
Men vi kunne virkelig ønsket oss litt mer dristighet fra en mann som tross alt er en av verdens beste fiskekokker.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.