Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Roll & Rocks interiør er som en tivoliversjon av musikalklassikeren Grease.

Roll & Rocks interiør er som en tivoliversjon av musikalklassikeren Grease.

Knallgod burger i Skostredet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Burgeren var knallgod, men servicen treig på dineren Roll & Rock i Bergen.

I Skostredet i Bergen, klemt mellom butikken for et emballasjefritt liv og den endetidsorienterte nyapostoliske kirken, ligger et stykke skamløs americana: Roll & Rock Diner sparer ikke på en eneste USA-effekt, enten det er kastrerte bilflak, 50-tallsskai, airstreamcamper, sjakkrutet linoleum eller en tro på at for mye av det gode er enda bedre.

Les bare på milkshakemenyen, der sjokolade, peanøtter, bananer og karamell slåss om å få plass sammen i de ikke mindre enn 15 forskjellige milkshakene Roll & Rock lover.

Fakta: Roll & Rock American Diner

Skostredet 14, Bergen
rollogrock.no
Telefon: 55 31 55 55

Meny ★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service/Effektivitet ★★★
Pris ★★★
Totalt 19

Knallgod burger i Skostredet

Det var tilsynelatende en stille formiddag på den store restauranten; til tross for nydelig sommervær var det god plass også på uteserveringen, men det tok tid å komme i gang, og det tok også tid å få maten vi ventet på.

Ultraamerikansk diner

Menyen er like amerikansk som utseendet på stedet. Roll & Rock satser hardt på burgere ispedd pannekaker, quesadilla og et par salater, sistnevnte kanskje mest for syns skyld. Naturlig nok blir det et stykke mellom vegetarrettene, men selv veganere kan bestille seg en godkjent burger her.

Hamburgeren på Roll & Rock er en vinner.

Hamburgeren på Roll & Rock er en vinner.

Siden hverken Salt eller Pepper opererer med diettrestriksjoner, valgte vi å satse på den godt lessede burgeren «An American in Paris», med chèvre, honningdressing og valnøtter, samt klassikeren Caesar Salad.

Pepper holdt til og med quiz for Salt og spurte: I hvilken by ble Caesar-salaten oppfunnet?

Salt hadde svaret – Tijuana – men servitøren hadde ikke maten. Ikke ennå. Vi hadde gjort det klart at vi dessverre hadde begrenset med tid, og hun lovet at kjøkkenet jobbet på spreng, men det tok likevel over en halvtime fra ankomst til bestillingen omsider var på plass i sin helhet.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Ventet lenge på mat

Da burger og salat endelig kom, hadde vi stagget noe av appetitten med hver vår overdådige milkshake, og måtte spise på spreng for å rekke neste avtale.

– Denne burgeren var knallgod! utbrød Salt mellom de hastige munnfullene.

Vel var chèvre og valnøtter vellykket tilbehør mellom burgerbrødene, men først og fremst var selve burgeren full av nydelig kjøttsmak perfekt fremhevet med riktig mengde salt. Søtpotetchipsene ved siden av var også fint balanserte mellom sprøtt og mykt, salt og søtt.

Caesarsalat på Roll & Rock i Bergen.

Caesarsalat på Roll & Rock i Bergen.

Caesarsalaten var derimot fullstendig forglemmelig – hverken oppsiktsvekkende god eller på noen måte klanderverdig.

– Jeg kommer gjerne tilbake for den burgeren, men da skal jeg ha mer tid enn en lunsjpause, konkluderte Salt og betalte regningen, som lød på drøye 600 kroner for burger, salat og to milkshakes – en litt høy pris for hva vi fikk.

* (Vilkår)