Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Full fest. Og som det står på menyarket: What happens at Bølgen, stays at Bølgen.

Full fest. Og som det står på menyarket: What happens at Bølgen, stays at Bølgen.

Champagnelunsjen har begredelig mat, men det bryr ingen seg om

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Dans, dans, dans oppå bordet!

Det var julestemning på Briskeby i Oslo. Inngangen til det lekre funkisbygget i teglstein var omflakket med julekranser, lys og sløyfer. Inn dørene kom tropper kledt i disse glorete julegenserne som har preget høytiden de siste årene. Reinsdyrgevirer prydet velfriserte vestkanthoder. T’is the season! Champagnelunsjen på Bølgen & Moi er en slags institusjon.

Fakta: Bølgen & Moi Briskeby

Briskebyveien 31, Oslo
Telefon: 24 11 53 53
bolgenogmoi.no

Meny: ★★
Mat: ★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 17

– En venninne var her i fjor, og da fikk jeg videoer av dansing på bordet før klokken var fire, sa Pepper.

(Fasit: Om dette var en rekord, skulle den slås med god margin i dag)Spørsmålet er om maten bidrar til noe av forlystelsen, eller om alt kan takkes de franske boblene.(Fasit: Det er boblene)

I anledning nyttårsaften har vi testet to champagnelunsjer i Oslo – klassikeren Bølgen & Moi og utfordreren Ling Ling: Dj, dim sum og høy glamfaktor gjør champagnebrunsj på Ling Ling til en opplevelse

Den ombygde transformatorstasjonen er et landemerke på Briskeby.

Den ombygde transformatorstasjonen er et landemerke på Briskeby.

Bobler og barmat

– Det blir trøkk her i dag! lovet den joviale bartenderen og fristet med Peroni som oppvarming.

Etter litt venting i baren, ble Salt og Pepper vist til tomannsbordet inntil sofarekken i inngangssalen. Sofasetet hadde løsnet og vippet irriterende.

De startet med to glass Veuve Clicquot Brut, den ene av to champagner tilgjengelig på glass. Her skal det selges flasker! Den tørre champagnen står godt nok til klassiske appetittvekkere – østers med rødløksvinaigrette og løyrom på små toasts. Dekadent og deilig.

Deretter går det nedover med maten – men oppover med stemningen.

16

Vi kunne alltids valgt noen klassiske retter à la carte. Fiskesuppe, burgere, trøffelpasta eller cæsarsalat – the bare minimum av en restaurantmeny, altså. Men det hadde ikke vært tro mot konseptet. Alle rundt oss gikk øyensynlig for delemenyen av småretter.

– Dette var eklektisk, gitt, sa Salt om det som så ut som snacksmenyen på en flyplassbar.

Servitøren hadde nettopp åpnet en årgangschampagne for oss – Larmandier-Bernier Premier Cru Terre de Vertus fra 2010. Den var fyldig og helt strålende – frisk og smått mineralsk. Men sto den fint til krydret popkorn, nachochips og fries med aioli?

– Kan vi få rettene litt etter litt, spurte Salt.

– Nei, alt kommer på en gang. Men dere trenger jo ikke spise alt med en gang, var servitørens svar.

Full smaksforvirring

Maten kom som en lang tirade. Here goes:

Små slidere med revet storfekjøtt var ålreite: litt tørre brød, men god coleslaw. Kjøttboller var intetsigende og ikke spicy som lovet. Speketallerken hadde et enslig speket produkt, en lite marmorert og under pari serranoskinke. Oliven var av god kvalitet, hummus ikke. En ørretrull hadde omtrent tre ganger for mye lefse mot fisk.

Finn to feil! Det er forståelig at menyen på Bølgen & Mois champagnelunsj er enkel. Problemet er at delemenyen skriker etter øl, ikke champagne.

Finn to feil! Det er forståelig at menyen på Bølgen & Mois champagnelunsj er enkel. Problemet er at delemenyen skriker etter øl, ikke champagne.

– Jeg er fullstendig smaksforvirret. Men denne chèvresalaten var god, da! forsøkte Pepper, og hadde for så vidt rett.

Den hadde en jordlig og dyp smak av røstede beter, og søte, sprø innslag fra glaserte nøtter.

Og så en rekke ting som bare smakte som de alltid smaker: edamame, fries med aioli, nachochips med guacamole, og dette pappbegeret med krydret popkorn. Bordet var stappfullt.

– Det skal være champagnelunsj, men ingenting av dette står til champagnen. Jeg må bestille en pils, jeg altså, sa Pepper.

Salaten med beter og chèvre var et lyspunkt i delemenyen.

Salaten med beter og chèvre var et lyspunkt i delemenyen.

Folket vil bedras

Det er åpenbart at målet er at gjestene skal bli mette og fulle. Matopplevelsen er underordnet skåling, hoiing og dansing. Og det er helt greit.

– Jeg sitter igjen med en «folket vil bedras»-følelse. Dette er jo gøy også! Og det er ikke en kjeft her som bryr seg om maten, sier Pepper.

Men selv om den enkle menyen er tilgivelig, er ikke matmengden det. En delemeny for to er helt fullstendig overdimensjonert.

I to-draget blir Spotify-listen med julelåter pensjonert. Dj Jan Gunnar Solli tar over, og leverer treffsikre crowdpleasere. Dørvakten tropper også opp klokken 14 og varsler at festen er i emning. Første tilfelle av dansing på bord inntreffer 15:18.

Salt og Peppers champagne avløses av noen ypperlige Espresso Martinis med fin balanse mellom syrlighet og sødme – baren leverer i alle fall.

I funkishuset på Briskeby er det full fest. Og som det står på menyarket: What happens at Bølgen, stays at Bølgen.

Dj Jan Gunnar Solli kjenner sitt publikum, og treffer godt med ABBA-medleys, «Blurred Lines», «Kjendisparty» og «Idyll» – selv vinterstid.

Dj Jan Gunnar Solli kjenner sitt publikum, og treffer godt med ABBA-medleys, «Blurred Lines», «Kjendisparty» og «Idyll» – selv vinterstid.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.