Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Katla imponerte DNs anmeldere, men lokalet lukter ikke bare av grill – også penger, skrev de.

Katla imponerte DNs anmeldere, men lokalet lukter ikke bare av grill – også penger, skrev de.

Her er årets beste nye restauranter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Tore Sevheim publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har plukket ut noen av de mest spennende restaurantene som åpnet i året som gikk.

Katla

Da kokken Atli Már Yngvason annonserte at han skulle legge ned smått legendariske Pjoltergeist, begynte ryktene å svirre om at noe var på gang. Til DN avslørte han at nysatsingen Katla skal være en fullverdig restaurant med«masse bråk og musikk». Det ser ut til at han fikk til. Katla er en fest vi er glade for å få være med på, skrev nemlig DNs anmelder da stedet åpnet i september.

Kraft Bodega er med og befester inntrykket av Trondheim som Norges nye matby.

Kraft Bodega er med og befester inntrykket av Trondheim som Norges nye matby.

Kraft Bodega

Trondheim har seilet opp som landets fremste restaurantby. Nyåpningen av Credo ble belønnet med 29 poeng og gikk forbi Maaemo på DNs restaurantliste. Siste tilskudd er Kraft Bodega, startet opp av gjengen bak 5 bord. Resultatet? En fyldig vinkjeller og et sted det er mulig å finne magiske mat- og vinkombinasjoner.

Einer Restaurant

Teamet bak Restaurant Einer tok over en av Oslos eldste bygårder med ambisjon om å skape en institusjon i byen. Resultatet ble biodynamisk vin, vegetarmeny og tiltygg på biprodukter. Einer er restaurantdrift anno 2018 i et lokale fra 1600-tallet. Konklusjonen ble at «Einer er et godt sted å være».

Mangelsgården i Storgata har fått nytt innhold – og det kan området trenge.

Mangelsgården i Storgata har fått nytt innhold – og det kan området trenge.

Mangelsgården

Også i Oslos litt mer belastede områder gamle bygg et kulinarisk innhold. Lengst øst i Storgata åpnet folkene bak Taco República og Ben Reddik et «velsmakende og varmt sted som er akkurat det et av Oslos tristeste hjørner trenger» i 1600-tallsbygget Mangelsgården.

Rest

For 1450 kroner kan du spise deg mett på «søppel». Restaurant Rest i Oslo baserer seg på å servere mat andre har tenkt å kaste. De skaper gull av gråstein, ifølge vår anmelder: «Teknisk, strøkent og velsmakende», og et sted å spise før Michelin-inspektørene kommer.

Nevnt, men ikke glemt

Selv om de åpnet like før jul i fjor, fikk Nemesis merkelappen «Youngstorget nye spydspiss» da DN besøkte stedet i januar. I løpet av sommeren fikk Bagatelles gamle lokaler nytt liv med BA3, men «totalen var skuffende, og ventetiden nær utilgivelig». Og på tampen av året fikk gentrifiseringen av Dælenenggata nok en omdreining da Hot Shop åpnet i den nedlagte sexbutikken med samme navn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.