Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ling Lings beliggenhet, helt i vannkanten og tilbaketrukket fra turisthordene på Aker Brygge er fantastisk.

Ling Lings beliggenhet, helt i vannkanten og tilbaketrukket fra turisthordene på Aker Brygge er fantastisk.

Fintfolk i fjæra

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ling Ling serverer lekker lunsj på bryggekanten, men blir gjestene mette?

– Kan vi altså velge seks forskjellige retter hvis vi er to som tar lunsjmenyen? spurte vi.

Hakkasankjedens beach club-aktige lillesøster har i løpet av sommeren blitt stedet å se, bli sett og pirke i maten for alle med lyst til å kjenne på et snev av internasjonal luksus.

Fakta: Ling Ling

Stranden 30, Oslo

Telefon: 24 13 38 00

lingling.hakkasan.com

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Service/effektivitet: ★★★★

Miljø: ★★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

Luksuslunsj på bryggekanten

Og det er litt av et sted, restauranten i det gamle Ondabygget på en utstikker fra turistfulle Aker Brygge.

– Beliggenheten her er virkelig et pluss, sa Pepper, der vi satt helt i vannkanten, skjermet fra hordene som reker langs Aker Brygge av avstand, frodig grønn beplanting og glassvegger som lunet godt.

På en sensommerhverdag var det god plass her ute, og tettheten av elegant kledde engelsk- og svensktalende servitører var høy. Det tok heller ikke lang tid før maten begynte å komme.

Lekre og velsmakende dumplings med luksusingredienser på Ling Ling.

Lekre og velsmakende dumplings med luksusingredienser på Ling Ling.

Mange smaker

Dim Sum-kurven hadde fire saftige luksusdumplings der crystal dumplingen med lotusrot og trøffel var den aller beste. Iskald salat med kongeøsterssopp, enokisopp, tofu og chili hadde godt kick, og begge deler var lekkert servert.

Også hovedrettene var lekre å se på, der kyllingspyd hvilte over en dam av peanøttsaus, og hvor tynne skiver av angus-oksekjøtt i konjakksaus var pyntet opp av små sopp og lotusrotbiter. Satayspydene var gode, men sausen smakte for lite. Oksekjøttet var saftig, men sausen?

– Synes du ikke det lukter veldig alkohol av sausen? spurte Pepper.

– Jo, uten at det tilfører noe. Det er litt sånn «la oss putte flest mulig dyre ingredienser i hver rett for å skape luksus», svarte jeg.

Det aller beste var kanskje den rause haugen av den wokede bladgrønnsaken morning glory.

– Dessuten, ble du egentlig mett av dette? spurte Pepper. Maten var lett, og porsjonene små.

Nødvendig med dessert

Dessert var egentlig nødvendig, og vi fikk en banan- og karamellkake som minnet om noe Deli de Luca kunne servert, samt en skål med tre friske sorbeter servert med deilig, søt crunch. Kaffen vi hadde bestilt uteble derimot. Ikke før etter at dessertfatene var tomme, kom omsider kaffekoppene.

Måltidet, med tre retter inkludert en liten appetittvekker, hadde tatt en drøy time. Og det er nokså imponerende. Selv om 388 kroner per person kanskje er mer enn den gjennomsnittlige lunsjgjesten vil bli av med, er likevel Ling Lings lunsjmeny et lite kupp, spesielt hvis man vil imponere noen og slippe litt unna ståket på Aker Brygge.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.