Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nofo i Posthallen serverer fortidens helsekost i nye, blanke klær.

Nofo i Posthallen serverer fortidens helsekost i nye, blanke klær.

Helsekost i glamorøs forkledning

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Traurig mat i fancy klær på Nofo.

– For en oase dette er! Tenk at det ikke er fullt av serveringssteder her inne, sa Pepper.

Vi sto i den gamle Posthallens storslagne barokkborggård der kun noen acapulcostoler utenfor det nye serveringsstedet Nofo (Nordic Foodprint) vitnet om liv i novembers evige skumring.

Fakta: Nofo

Dronningens gate 15, Oslo
Telefon: 92 29 83 30
nofo.no

Meny: ★★★
Mat: ★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 19

Vegetarmat kan og bør gjøres bedre

Posthallens borggård er en urban oase.

Posthallens borggård er en urban oase.

Nofo er noe så trendriktig som et vegansk og bærekraftig spisested, med et enkelt serveringskonsept: Velg mellom en base av emmergryn eller grønne bladgrønnsaker, topp med tre av fire varme grønnsaker og velg én av tre dressinger, alt bestilt, betalt – 145 kroner – og servert ved disken der maten står i solide gryter på en varmeplate.

I tillegg er det mulig å få en vegansk sandwich, og søt snack i form av bananbrød. Drikkemenyen matcher matmenyen; her er kombucha, matcha og mjød i skjønn forening.

Instagrammernes drømmested

God idé, og Instagram-vennlig gjennomført med fliser og fløyel, marmor og live-edge tre, rustikk keramikk, connoisseurstøpejernsgryter og en servitør med stil deretter – det er langt fra hippietidens make-up-frie strieskjorter til dagens gullnegler og contouring.

I 2018 er vi alle blitt helsefanatikere og miljøvennlige. Plantebasert skal være løsningen på både helse- og bærekraft. Og dere: den nye helsekosten smaker ikke slik den gjorde på Steinerskolen i 1975. Den har farger, syre og crunch, den gjør seg godt på Instagram og smaker slik at alle bloggere skryter av den.

Brokkoli, grønn squash og blomkål over grønnkålsalat.

Brokkoli, grønn squash og blomkål over grønnkålsalat.

Men ikke på Nofo. Her både ser og smaker maten til forveksling likt en god dag ved buffeten på det nå nedlagte og en gang ikoniske Oslo-vegetarstedet Vegeta.

Grøtete og fargeløst

Kremet blomkål hadde en viss sjarm, men stekt grønn squash var vassen og grøtete. Søtpotetene, som med sin gode smak og glade farge for så vidt hevet måltidet, var behandlet så skjødesløst at de så ut som noe som var dratt ut av restekjøleskapet. Grynene som dannet basen for lunsjen var imidlertid riktig kokt, og den anbefalte kombinasjonen av grønnkålpesto og vegansk aioli rislet over bollen, gjorde at smaken ikke var helt håpløs.

Med så begrenset meny var det naturlig nok et visst overlapp i rettene, uten at Pepper fikk en større opplevelse. Ingenting galt med frisk grønnkål som base, men spicy brokkoli var stusslige saker som virkelig sendte tankene tilbake til en kulinarisk tid vi helst ikke vil tenke på.

Vi avsluttet med hver vår lille skive kjernesunt bananbrød – litt tørt, forsiktig søtet, servert i individuelle gråpapirposer – og gjorde opp status: Nydelig sted, grei pris, men mat som lå litt for nære filosofien om at «det skal smake litt vondt for å gjøre godt» for vår smak.

Bærekraftig, plantebasert mat både kan og bør gjøres bedre enn det Nofo klarer for å vinne mengdenes gunst.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.