Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lunsjguiden: Topp italiensk lunsj

Tekst
Med god plass mellom bordene føles det ikke trangt på Trattoria Popolare selv om det er fullt

Med god plass mellom bordene føles det ikke trangt på Trattoria Popolare selv om det er fullt

Smaks nye lunsjguide: Når resten av verden er i krise, er det godt å vite at det finnes ett sted med en alltid pålitelig oksehaleravioli.

Den er alltid der. Trattoria Popolares signaturrett oksehaleravioli med spinat i en deilig kraftbasert saus overdrysset med ferskrevet parmesan er grunn nok alene til å oppsøke storstuen nederst på Grünerløkka.

Retten var et modig, men autentisk valg, på en italiensk restaurant i filetspisernes tid. På sikt har det betalt seg. Om ikke noe annet frister, er det alltid oksehaleravioli.

Trattoria Popolares oksehaleravioli er blitt en klassiker. Foto: Øivind Haug

For alle anledninger

Snart fem år etter åpningen nederst på Grünerløkka, er Trattoria Popolare blitt storstuen stedet hadde potensialet til å bli. Planlagt festmiddag? Check. Et spontant overtidsmåltid? Check. Lunsj? Javisst, både for to og for mange.

- Jeg tror ikke jeg kan telle hvor mange ganger jeg har spist her, sa Pepper.

Den lyse og høyloftede spisesalen i første etasje  har nesten alltid god plass til lunsjgjester enten de kommer som bestilt eller på impuls.

 

Italiensk meny

Her får de en nedstrippet versjon av den italienske restaurantens kveldsmeny å velge mellom: En håndfull enkle, men nøye utvalgte pastaretter, friske salater, husets antipasti og et par ambulerende varmretter står på kartet - med andre ord, noe for enhver.

Servicen er hyggelig, kjapp og effektiv. Focacciabrødet er godt og saftig, og porsjonene ganske rause, inkludert påfyll av brød da vi ba om det.

Raviolien er som sagt alltid et sikkert kort:  Store pastaputer med tyggemotstand rundt silkemykt kjøtt og en velsmakende saus.

Fakta:

Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2, Oslo
Telefon: 21 38 39 30
www.popolare.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 25
Solid italiensk lunsjvalg

Men en steinsoppomelett var også en positiv overraskelse: En fluffy italiensk fritatta toppet med grønner urter og parmesanflak skjulte imponerende store mengder lettstekt steinsopp og mild løk.

 

Treg kaffe

Måltidets første del gikk kjapt unna, men det tok litt mer tid å hanke inn servitøren for en kaffe og regningen, for å være sikker på å komme seg ut på under en time. Det gikk akkurat.

Regningen for to retter, minerallvann og kaffe kom på 419 kroner, en god pris for kvalitetsmat.

Trattoria Popolare er kommet for å bli, og er et trygt og trivelig valg for lunsj enten anledningen er festlig eller forretningsmessig.

Historien om mannen bak Trattoria Popolare

Lag din egen ravioli

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.