Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kari Innerås brasseri i skyggen av Operaen leverer solid håndverk.

Kari Innerås brasseri i skyggen av Operaen leverer solid håndverk.

Bjørvika har fått en ny lunsjklassiker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Fransk, raust og smakfullt. Rivoli leverer på alle nivåer.

Joe Dassins hyllest til Paris' paradegate Champs-Élysées snek seg forsiktig ut av høyttalerne på Rivoli. Kari Innerås nokså nyåpnede brasseri i Bjørvika i Oslo er innredet i duse farger og har vinduer fra gulv til tak med utsikt mot baksiden av Operaen og fjorden.

Fakta: Brasserie Rivoli

Operagata 3, Oslo
Telefon: 21 42 05 90
rivoli.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 23

Lunsjgjestene kan velge mellom à la carte bestående av et knippe franske klassikere, og en toretters med dagens forrett – eller mellom to hovedretter til 365 kroner og – som vi gikk for– en treretters som også inkluderer dessert.

En krabbesalat dandert i små, delikate hauger toppet med rogn av flyvefisk, knaste i munnen. Den umiddelbare frykten for utilsiktede rester av krabbeskall forsvant fort. Sprø quinoafrø og passe subtil peppersmak fra karse ga forretten en ekstra piff.

– Godt balansert og deilig munnfølelse, sa Pepper.

– Dette er kanskje det beste confiterte andelåret jeg har spist – og jeg har spist mye confitert andelår, altså, skrøt Salt.

– Dette er kanskje det beste confiterte andelåret jeg har spist – og jeg har spist mye confitert andelår, altså, skrøt Salt.

Himmelsk and

Salt dunket litt med kniven på andelåret, som var omkranset av en rik potetmos og glinsende sjy.

– Perfekt sprøtt andeskinn, sa Salt og tok en munnfull.

Andelåret, som var langtidsstekt i sitt eget fett til kjøtt og ben faller fra hverandre, fikk knas og tekstur av liten tvist med nøtter.

– Dette er kanskje det beste confiterte andelåret jeg har spist. Og jeg har spist mye confitert andelår, altså, sa Salt.

Peppers bakte torsk var overøst med jordskokkompott og en syrlig hvitvinssaus i bunn. Saltet flesk og grønne erter lå gjemt under torskestykket. Det var smakfulle kombinasjoner med trygge hint til norske torskemiddager.

– Fin stekeskorpe og nennsomt tilberedt, men fisken er et knepp for salt for min smak, sa Pepper.

En liten skål ved siden av med potetmos ble nærmest slikket ren.

– Potetstappen er magisk. Denne kunne jeg spist bar, sa Pepper.

Søtt, syrlig og knasende. Rett og slett en strålende dessert.

Søtt, syrlig og knasende. Rett og slett en strålende dessert.

Få feilskjær

Servitøren var noe sparsommelig med detaljer om maten, men på pletten hver gang vi følte oss forsynt. En ny rett kom seilende hver gang samtalen stoppet opp og det kjentes på tide med litt mer mat. Ikke ett minutt føltes bortkastet, samtidig som tempoet var behagelig.

Servitøren innfridde Salts ønske om å få bytte desserten med en crème brûlée fra à la carte-menyen, uten å mukke. At kaffen var i ferd med å bli lunken da desserten kom, var det nærmeste vi kom det man kan kalle et feilskjær.

Crème brûléens knasende sukkerlag på toppen var dandert med søte og friske sitrusfrukter.

– Slik det skal være, og konsistensen imponerer veldig. Luftig uten å bli bløt, fast uten å være kompakt, sa Salt.

Peppers hvite yoghurtsorbet var fargelagt av små blomster med tilhørende gresskarkrem, syltede gresskar og karamelliserte gresskarkjerner. Søtt, syrlig og knasende. Rett og slett en strålende dessert.

På en time og ti minutter hadde vi fått tyllet i oss tre retter og en kaffe for 1010 kroner. Bjørvika har fått en ny lunsjklassiker av ypperste merke.

Bjørvika har fått en ny lunsjklassiker av ypperste merke.

Bjørvika har fått en ny lunsjklassiker av ypperste merke.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.