Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grei skuring

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Oslo
Røft. Den italienske sjømatrestauranten Skur 33 har en røff stil inne, og har ypperlig uteservering for solfylte sommerdager.

Røft. Den italienske sjømatrestauranten Skur 33 har en røff stil inne, og har ypperlig uteservering for solfylte sommerdager.

Skur 33 har råvarer og utsikt til å blende gjestene.

– Kjenn sjølukten. Det er deilig å bli minnet på at Oslo er en havneby, sa Pepper.

Skur 33 ligger fredelig til et lite steinkast fra maset på Rådhusplassen i et nedlagt havnelager med røft industridesign. På solfylte dager må stedet ha en av byens beste uteserveringer.

– Bare synd at uteservering er ensbetydende med litt saktere service, sa Salt og kikket seg over skulderen i håp om å få utlevert menyen.

– De kan ikke være opptatt med gjestene inne, for der er det glissent, svarte Pepper mens uteserveringen fylte seg opp.

Fravær av gummi

Dag Tjerslands restaurant langs Akershusstranda serverer hovedsakelig italiensk sjømat. Østers, reker og en blanding av fritert sjømat er blant forrettene en kan velge mellom på stedets lunsjmeny – som også er den forkortede menyen som serveres utendørs hele dagen.

Mozzarellaen i caprese-salaten var overraskende god.

Mozzarellaen i caprese-salaten var overraskende god.

– Bare to pastaretter og én hovedrett fremstår i overkant snevert, men de har iallfall en rekke pizzaer fra vedfyrt steinovn å velge mellom, sa Pepper.

Caprese-salaten var av det rause slaget, den store skålen var fylt til randen. Søte cherrytomater og bløt mozzarella uten det norske gummipreget var tyllet inn i frisk pesto og dandert med basilikumblader.

Fakta: Skur 33

Akershusstranda 11, Oslo

Telefon: 23 35 70 60

skur33.no

Meny: ★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 20

Ujevnt på Aker Brygge

Arancino, fritert risottoball med hummer, ble servert med hummermajones og båter av sitron på siden for å friske opp det fete. Dessverre ble det litt langt mellom høydepunktene med hummerbiter.

Blek, men fattet

Spagettien med skjell var overøst med vongole og blåskjell, et dryss av persille og et litt forsiktig sting av chili. Salt måtte romstere godt i skjellene for å finne kveilen av hjemmelaget spagetti i bunn av skålen, men kunne ikke klage når det oftest er motsatt. Den kraftige smaken fra blåskjellene hadde samlet seg i en kraft i bunn av skålen og var en konstant trussel mot å overdøve resten av retten.

Blåskjellene var en konstant fare for å overdøve smaken av vongole-skjellene.

Blåskjellene var en konstant fare for å overdøve smaken av vongole-skjellene.

Kjøkkenet må ha bommet litt på timingen, for mens spagettien var rukket å bli tørr på toppen, var Peppers pizza understekt og blek i kantene. Litt myk pizza ble likevel løftet av kraftig skinke fra alpene, crème fraîche, skiver av steinsopp og den italienske kuosten Monte Veronese.

– Toppingen var en absolutt fulltreffer, mente Pepper.

Regningen kom på litt over 600 kroner for to forretter, én pizza, én pastarett og mineralvann. Det er vel verdt pengene tatt i betraktning råvarer godt over snittet for italienske restauranter i Oslo. For ikke å glemme beliggenheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.