Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Peloton i Torggata er både kantine for tenåringer og kontor for frilansere.

Peloton i Torggata er både kantine for tenåringer og kontor for frilansere.

– De skal ha for forsøket

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Sykkelcafeen Peloton forsøker å gjenoppfinne pizzahjulet og får pluss i margen for innsatsen.

Sykkelcafeen Peloton på hjørnet av Torggata og Hausmannsgate er blitt et hele dagen-sted i løpet av de få årene det har vært åpent, fra morgenkaffe til kveldsøl.

Ved lunsjtider var lokalet med sine røffe, velbrukte møbler fylt av tenåringsjenter med tøyskoene godt plantet i secondhand-sofaen, unge menn med Mac og ull-luer dyttet godt opp i pannen, en håndfull klassiske frilansere og muligens også noen som bare ventet på å få sykkelen reparert på bakrommet.

På veggene er det fliser, på gulvet betong, møblene er røffe og velbrukt, fysisk sett er Peloton er ujålete sted, selv om det er noe jålete over dette tilsiktet ujålete.

Men cafeen har også mat, og en av byens mest interessante pizzamenyer.

Fakta: Peloton

Torggata 35, Oslo
Telefon: 92 15 61 81
www.pelotonbar.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 21

Spennende råvarer

Med kjøttråvarer fra lille Indre Oslo Matforedling, colamarinert løk og syltet chili som toppinger på den faste menyen, eksperimenterer også kjøkkenet med sesongbaserte pizzaer som står på menyen kun en kort stund.

I tillegg har Peloton en lunsjmeny med sandwicher, men vi ville ha pizza.

– Prøv den med pistasj, sa mannen i baren hvor bestillingene foregår. – Den er helt fantastisk, og vi har den bare en liten stund til.

Salt lot seg friste, mens Pepper holdt seg til klassikeren med tomatsaus og parmaskinke, noe vi sammen med en flaske mineralvann betalte 420 kroner for i kassen.

Pizza parma – en klassiker.

Pizza parma – en klassiker.

Kjapt levert

Pizzaen kom etter en rimelig ventetid, med fluffy bunner og fargerike, innbydende toppinger. Parma-pizzaen var helt etter oppskriften, kanskje ikke byens aller beste, men verdt en anbefaling. Men den geniforklarte pistasjpizzaen?

En kombinasjon av pistasjnøtter, bacon og jordbær kunne bli veldig, veldig godt, eller slå veldig, veldig feil.

En kombinasjon av pistasjnøtter, bacon og jordbær kunne bli veldig, veldig godt, eller slå veldig, veldig feil.

En kombinasjon av pistasjnøtter, bacon og jordbær kunne bli veldig, veldig godt, eller slå veldig, veldig feil. Men dette ble ingen av delene, det var bare ikke helt riktig. Jordbærsausen var for søt og minnet mer om jordbærsyltetøy sprutet fra tube, samtidig som baconet fikk en for kraftig smak av svin i møte med den milde ferskosten tomino og drysset av hakkede nøtter. Totalinntrykket ble merkelig anonymt.

15

– Men de skal virkelig ha for forsøket, det var en spennende idé, mente Salt. Og pizzafaget var riktig utført, med en bunn som hadde både mykhet og tyggemotstand.

Selv med en kaffe etterpå var lunsjen unnagjort på godt under en time. Hvis du i tillegg har en sykkel å reparere, er Peloton det perfekte stedet. Det er bare greit å vite maten skiller seg mer ut for de gode ideene enn for en gjennomføring utenom det vanlige.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.