Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Bak disken på Crêperie de Mari tryller kokkene frem pannekaker i alle tenkelige variasjoner.

Bak disken på Crêperie de Mari tryller kokkene frem pannekaker i alle tenkelige variasjoner.

Crêperie de Mari: Lunsjstedet som skiller seg ut fra mengden av burgere og club sandwicher

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Crêperie de Mari serverer pannekaker med alt hjertet kan begjære. Og det smaker godt.

– Skal vi bare spise pannekaker, da?

Det var litt tilfeldig at vi ramlet inn på Crêperie de Mari i Thorvald Meyers gate denne dagen. Crêperiet – fransk for pannekakecafé – ligger en trapp opp og i direkte tilknytning til en interiørbutikk. Det er et enkelt sted, med grå betongvegger, kleine bilder på veggene og bestilling i disken. Men røft trepanel her og der samt fargerike puter og plysjstoler frisker opp og gir en viss sjarm.

Fakta: Crêperie de Mari

Thorvald Meyers gate 63-67, Oslo
Telefon: 46 22 92 60
facebook.com/creperiedeMari

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★
Pris: ★★★★★

Totalt: 21 poeng

Alt på topp

Men mest sjarmerende er menyen, med pannekaker så langt øyet kan se. Pannekaker er som pizza: De kan toppes med hva som helst. Her er søte hvetepannekaker og salte bokhvetepannekaker, veganske pannekaker, dessertpannekaker og lunsjpannekaker, pannekaker med krem og sirup, med yoghurt og frukt, med gode, franske oster og bacon, sopp, grønnsaker og rikelige muligheter for tilvalg. Rimelig er det også, med rundt 150 kroner for det restauranten kaller en matpannekake.

Lunch test på Crêperie de Mari i Thorvald meyers gate.

Lunch test på Crêperie de Mari i Thorvald meyers gate.

Sistnevnte er en solid lunsj, der pannekaken basert på bokhvete er innpakning for både grønnsaker og proteiner. Salt gikk for en crêpe komplett, fylt med egg, skinke og upasteurisert comté-ost toppet med salat, mens Pepper ville ha en søt crêpe madame med yoghurt, bær og nøtter.

Søt pannekake med yoghurt og bær.

Søt pannekake med yoghurt og bær.

Comté-ost og egg

Det tok ikke lang tid før hver vår fargerike pannekaketallerken sto foran oss. Matpannekakene er bokhvetebaserte galettes, som gjerne er stekt bare på den ene siden for så å brettes rundt fyllet. Inni Salts komplett lå seig, smeltet ost og så raust med skinke som er mulig i en flatbrettet pannekake, og i midten en flytende eggeplomme. Balsamico og sennep satte ytterligere smak på salaten på toppen. Det var enkelt, men skikkelig godt.

Crêpe komplett er et komplett måltid med god ost, egg og skinke.

Crêpe komplett er et komplett måltid med god ost, egg og skinke.

Pepper måtte ta sin kritikk av sin søte pannekake på egen kappe.

– Det var søtere enn jeg hadde sett for meg.

Selv med yoghurt og friske bær, var og ble crêpe madame mer av en dessert enn en lunsjrett. Både servering og spising var unnagjort innenfor en vanlig lunsjpause. Vi bestilte kaffe, som var svært god til slutt, men var likevel avgårde på godt under en time.

Godt, kjapt og uformelt

Crêperie de Mari har en meny der alt er variasjoner over samme tema, og det er ingenting fancy ved stedet. Det er ikke hit du går for å imponere, eller kose deg over en lang og fuktig lunsj. Men stedet tilbyr et godt, kjapt måltid som skiller seg ut fra lunsjmenyenes evige club sandwicher, burgere og salater, og er absolutt verdt en visitt. For hver vår pannekake, leskedrikk og kaffe betalte vi 480 kroner og var godt fornøyde med å ha oppdaget et nytt sted å spise lunsj.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.