Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vintage Kitchen tilbyr danske smørbrød på dagtid i vinbaren i første etasje.

Vintage Kitchen tilbyr danske smørbrød på dagtid i vinbaren i første etasje.

Solide smørbrød på supereffektivt vis

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vintage Kitchen er perfekt for en kjapp og billig lunsj.

I den gamle direktørboligen i Lakkegata har Vintage Kitchen åpnet restaurant og vinbar. Akkurat denne flekken mellom Tøyen, Grønland og Grünerløkka har vært et litt glemt område – inntil nå.

– Endelig finnes det et tilbud for sultne sjeler her, sier Pepper.

Fakta: Vintage Kitchen

Lakkegata 55, Oslo

Telefon: 45 91 56 25

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★

Service/effektivitet: ★★★★★★

Pris: ★★★★★

Totalt: 23 poeng

Kjapt og rimelig

På kveldstid tar restauranten imot bordbestilling, men til lunsj er det kun drop-in og en kort meny bestående av danske smørrebrød.

Høyt tempo

Innvendig var det lite som minnet om fordums storhet, men snarere et litt ubestemmelig interiør som sendte tankene mer til nyoppusset bydelskro enn vinbar. De få bordene som var i det lille lokalet, var stort sett opptatt. Å sette seg i baren langs den lange blanke bardisken i fransk bistrostil, var et enkelt valg.

Ikke før vi hadde trukket barkrakkene godt inntil disken var både vann, menyer og de vanlige høflighetsfrasene unnagjort. Her var det høyt tempo fra start til slutt.

Rødspetten fikk frem barndomsminnene, på godt og vondt.

Rødspetten fikk frem barndomsminnene, på godt og vondt.

Fortsatt sulten

Det tok ikke mer enn noen minutter fra bestillingen til to tallerkener med bugnende smørbrød sto foran oss på disken. Et sted der under lasset med deilig «pålegg» fant vi små, saftige skiver av rugbrød. Kyllingsalaten med sesongens kantarell og bacon fikk et lite ekstra løft av små syrlige biter av epler i dressingen og sting fra karsen på toppen. Enkelt, men digg.

Salts rødspette var panert og toppet med fet remulade med karri og håndpillede reker. Retten ble et spørsmål om minnene fra barndommens fiskeboller i hvit saus. Salt frydet seg. Pepper fikk assosiasjoner til fortrengte barndomssmaker

I det siste rugbrødbit ble skrapt av serviset og regningen kom på disken, hadde det ikke gått mer enn 20 minutter. Lunsjen var over like brått som den begynte. 355 kroner for to smørbrød og en flaske eplemost er en svært hyggelig pris. Bare synd at de ekstra sultne ikke har andre alternativer enn å bestille nok et smørbrød.(Vilkår)