<p>– Jeg orker ikke denne livsstilen lenger, sier Eirik Diserud, som stengte Frogner Special tirsdag.</p>

– Jeg orker ikke denne livsstilen lenger, sier Eirik Diserud, som stengte Frogner Special tirsdag.

Stenger Frogner Special etter nær 100 års drift

Tekst

Vil du få varsel hver gang Tore Sevheim publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Den tradisjonsrike delikatesseforretningen i Bygdøy allé stenger dørene. Nye eiere av lokalet lover fortsatt salg av ost.

Helt siden 1926 har Frogner Special solgt ost, kjøtt, spekemat og andre delikatessevarer til Oslos befolkning. Nå er lokalet solgt, og etter en kortere tid med opphørssalg, stengte butikken dørene for godt tirsdag ettermiddag.

– Jeg gråter hver dag jeg går forbi her. Jeg er tredje generasjon stamkunde, sier Brit Hammel (76) idet hun kommer ut av butikken.

– For meg som har vokst opp her, har denne butikken vært kontinuitet. Folk hilser og slår av en prat, legger hun til.

<p>Brit Hammel har handlet hos Frogner Special hele sitt liv. Hun var innom få minutter før butikken stengte dørene for å sikre seg noen siste godbiter.</p>

Brit Hammel har handlet hos Frogner Special hele sitt liv. Hun var innom få minutter før butikken stengte dørene for å sikre seg noen siste godbiter.

Lettet eier

For eier Eirik Dieserud, som har drevet butikken sammen med kona Birgitte, er stengingen en lettelse som han har sett frem til.

– Det er ikke vemodig, men en lettelse. Det er som å gå ut av fengselsdøren, sier han.

Ifølge ham har driften gått i pluss alle de 36 årene siden butikken ble kjøpt av hans svigerfar. Nå strekker ikke tiden til for å drive butikken mer.

– Jeg orker ikke denne livsstilen lenger. Den er lite forenelig med små barn. Det skal bli deilig å få et normalt liv, sier han.

«For oss kan ikke Frogner Special overlates til andre, derfor tar vi med oss alle gode minner og Frogner Special i våre hjerter for resten av livet. Takk for oss», står det på lappen som henger i butikkens vinduer.

– Folk tror at jeg starter når jeg åpner butikken om morgenen og går hjem når jeg stenger. Det å drive restaurant og ferskvare er noe av det hardeste du kan drive med. Jeg har jobbet 200 timer i måneden, sier han og gleder seg til å tilbringe mer tid med sine to små barn.

Selv om butikken har gått bra, har han merket en endring i markedet de siste årene.

– De eldre kundene er trofaste, mens de yngre er ikke helt der, sier Dieserud og blir stoppet av godt voksne forbipasserende som synes stengingen er trist og ønsker ham lykke til videre.

– Det er mange som sier de er lei seg. Sjokkskadet, legger han til.

Han kan trøste stamkundene med at de nye eierne som har kjøpt lokalet også skal selge ost.

– Da blir det en ren ostebutikk pluss en cateringløsning, sier han.

Nå overtar restauratør Jonathan Romano.

– Planene er å videreføre Frogner Special i ny drakt og versjon 2.0. Denne «institusjonen» skal leve videre i ånden til familien Birgitte Dieserud som har blitt drevet i nesten 100 år. Fokuset blir selvsagt ost og der skal også norske produsenter få lov til å skinne, sier Romano.

Brit Hammel har sikret seg noen siste godbiter fra butikken før den stenger og viser frem en pakke kaffebønner fra trillebagen.

– Jeg måtte sikre meg et minne. Og jeg har jo ikke engang kaffekvern! sier hun.

<p>Johanne Ousdal gjorde en siste rengjøring før lokalene stengte tirsdag. Nye eiere er ventet å åpne om kort tid. Da blir delikatesseforretningen en ren ostebutikk.</p>

Johanne Ousdal gjorde en siste rengjøring før lokalene stengte tirsdag. Nye eiere er ventet å åpne om kort tid. Da blir delikatesseforretningen en ren ostebutikk.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk