Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vulkansk rødvin fra Atlanterhavet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Har du ikke smakt rødvin fra Azorene? Da har du sjansen nå – til 240 kroner.

På nordsiden av Terceira i Portugal, eller rundt omkring på øya Pico, klamrer vinstokkene seg til bakken og de beskyttende steinmurene vinbøndene opp gjennom århundrene har bygget for at plantene skal kunne gro og beskyttes mot det salte drivet fra Atlanterhavet. Knapt noe sted i verden dyrker man vinstokker under mer ekstreme forhold, i hvert fall om man tenker på salt. For er det noe vinden og sjøen drar med seg inn over vinplantene på de azoriske øyene, er det mengder av havsalt.

Vinproduksjonen på Azorene ble helt ødelagt av 1800-tallets vinlusherjinger. Som i resten av Europa, tok den amerikanske vinlusa phylloxeras herjinger livet av de europeiske vinstokkene. De siste ti årene har en gruppe produsenter dannet Azores Wine Company i et forsøk på å redde den tradisjonsrike vinproduksjonen, som befinner seg midt ute i Atlanteren.

Det har resultert i et knippe strålende og ikke minst prisbevisste viner. Blant annet denne røde som er laget av en blanding av en rekke druer, og som gir mye valuta for pengene.

89

Navn: Azores Volcânico Tinto 2019

Produsent: Azores Wine Company , Azorene , Portugal

Pris: 279,00 Varenummer: 12151001 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Servco AS

Floral duft med hint av røde bær og eik og urter. Bløt og saftig delikat frukt på smak med en frisk syre og ferske lette tanniner. Pen lengde med en florlett og lang utgang. Noe tre i finish. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.