Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Patagonisk pinot

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Denne enkle, men sjeldne pinot noiren er nå tilbake på Polet.

­– Historisk sett har vinregionen Rio Negro i Patagonia vært viktig for druedyrking etter koloniseringen, men ettersom forbruket av vin har falt i landet, gikk bøndene i Patagonia over til fruktdyrking. Sånn sett er det mulig å finne gamle vinmarker her. Og det er også derfor vinmarkene våre er upodede. De ble plantet av italienske og spanske immigranter for 130 år siden, sier Piero Incisa della Rocchetta, som kommer fra en av Italias mest berømte vinfamilier.

Nå er hans enkleste pinot noir tilbake på Polet. Og skulle du ikke få tak i den i denne omgang, kommer vinen i Polets basissortiment i mai.

Her kan du lese om Piero Incisa della Rocchetta historie.

88

Navn: Bod. Chacra Barda Pinot Noir 2020

Produsent: Bod. Chacra SRL , Patagonia , Argentina

Pris: 239,80 Varenummer: 9965601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: First Wines AS

Dufter av urter, ferske bringebær med hint av tre. Delikat, tett og mørk frukt med en frisk syre og lette ferske tanniner med lett utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.