Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: En unik nyttårschampagne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Og det som er enda mer gledelig er at den finnes i veldig mange polhyller i landet.

I kjelleren hos champagneprodusenten Jean-François Clouet ble det ved en tilfeldighet funnet noen bortgjemte og innmurte flasker med champagne. De skal ha ligget i kjelleren i over 80 år. De hadde en svært vakker etikett og var pakket inn i strå.

Clouet ble så inspirert av disse vinene at han laget en solera-champagne av hundre prosent pinot noir-druer etter designet på de gamle flaskene i kjelleren. Kan kalte dem « Un jour de 1911» eller en dag i 1911, til minne om det store champagneopprøret i april 1911, hvor druedyrkerne i regionen protesterte mot de store og mektige champagnehusene.

Over halvparten av champagnen består av en solera, som igjen består av mange årganger, som igjen er blandet med en ferskere årgang og deretter gjennomgått annengangsgjæring på flaske. Hele syv år har den fått på bunnfall.

Un jour de 1911 har en vidunderlig konsentrasjon og lengde som gjør den til et av de beste champagnekjøpene på Polet. I tillegg gir den oss et innblikk i hvordan en moden champagne smaker. Vinen koster også mer i utlandet, som gjør den til en liten gavepakke av en champagne til oss nordmenn. Godt nytt år!

92

Navn: André Clouet Un Jour de 1911..

Produsent: André Clouet , Champagne , Frankrike

Pris: 639,90 Varenummer: 10902401 Basisutvalget, Importør: Symposium Wines AS

Dufter av modne epler og autolyse med hint av brød. Tett og konsentrert smak med innslag av moden frukt og sammensatt lang utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.