Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Nesten utsolgt rosé fra Beaujolais' eldste

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Claude Geoffray hos Ch. Thivin lager en strålende rosé av druen gamay.

På Mont Brouilly ligger slottet som er en av de eldste vingårdene i Beaujolais, Chateau Thivin. Den eldste kjelleren ble bygd allerede i 1383 og er fortsatt i bruk. Frem til revolusjonen var det Marquis de Vichy som eide eiendommen. Dagens generasjon Geoffray er den sjette i rekken etter Zaccharie, som i 1877 kjøpte eiendommen fra advokat og parlamentsmedlem Thivin. Frosten og vinlusen phylloxera hadde herjet regionen det året, skarve to hektar med vinmark fulgte med og mye måtte gjøres.

I dag styrer Claude Geoffray over 27 hektar med vinmark. Han tok over i 2007, men foreldrene er fortsatt med på driften. Han dyrker for det meste økologisk. Nå er hans rosévin for første gang i Norge. Men av de 2500 flaskene som kom, er det ikke mange igjen.

87

Navn: Ch. Thivin Beaujolais-Villages Rosé 2023

Produsent: Ch. Thivin , Burgund , Frankrike

Pris: 224,90 Varenummer: 17041701 Bestillingsutvalget, Importør: Blend Wines AS

Dufter av søte moreller og rips. Delikat og fersk raffinert frukt med en frisk syre og en knusktørr fersk utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.