Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Referansebarbera

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nå er Chiara Boschis’ strålende barbera tilgjengelig igjen.

Søker du på Vinmonpolets nettside får du over 800 treff på druen. Men selv om barbera er en likendes drue er mesteparten av dem forholdsvis uinteressante og ganske like. En av dem som virkelig står ut er vinmaker Chiara Boschis’ tolkning av druen.

Eiendommen E. Pira ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet av Sebastiano Pira. Den ligger midt i landsbyen Barolo, under vinmarken Via Nuova, som markerer den gamle veien til Monforte d’Alba. Eiendommen var opprinnelig på 2,5 hektar med vinmark, som sønnen Enrico overtok og videreførte frem til 1979. Fottråkking av druene og store eikefat var sedvanen her, få andre var så erkekonservative som Enrico. Men i 1980 begikk han selvmord ved å drukne seg selv i et gjæringskar. Det var ingen arvinger, og den lille vingården ble kjøpt opp av familien Boschis, som var nære venner av Pira. Boschis driver også̊ Borgogno, som ligger et steinkast unna.

I 1990 startet overtok datteren i familien E. Pira, Chiara Boschis, eiendommen og utvidet den i 2009 med fire hektar i Monforte d’Alba. Eiendommen omfatter plotter i vinmarkene Mosconi og Conterni, i tillegg til en plott i Gabutti i Serralunga.

Hennes feminine stil gjenspeiles i alle vinene hennes, som er elegante til fingerspissene. Kombinert med en finjustert nerve og pent integrert eik, er de noen av Barolos skjulte skatter. Særlig gjelder dette barberaen som er en sjelden og ren utgave av druen.

90

Navn: Pira Barbera d'Alba 2020

Produsent: E. Pira & Figli , Piemonte , Italia

Pris: 358,00 Varenummer: 15482301 Bestillingsutvalget, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av kirsebær og mørk steinfrukt. Klar og ren sursøt frukt med lange ferske tanniner og en balansert utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.