Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Delikat og tilgjengelig Vosne-Romanée

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En sjelden delikat Vosne-Romanée slippes på Polet onsdag.

Og det kommer hele 450 flasker av denne delikate varianten fra Burgund-tungvekteren Bichot.

2021-årgangen er et innblikk tilbake i historien i Burgund. Da været var kaldt og alkoholen så lav at de var nødt til å chaptalisere, det vil si tilsette sukker for å øke alkoholprosenten. Ved å tilsette sukker fikk de vinene til å bikke 12 prosent alkohol. Det er det lenge siden sist de måtte gjøre. Men i 2021 var det flere som måtte ty til denne teknikken igjen.

Frosten som kom i april 2021 var så hard at i noen landsbyer, som St. Aubin, ble så mye som 80 prosent av avlingen borte bokstavelig talt over natten. Og sett hele regionen under ett ble det laget i overkant av 50 prosent mindre vin i 2021 enn en normal årgang. Etter frosten fulgte et høyt sykdomspress i vinmarkene som ble etterfulgt av regn på høsten. Den eldre garde i Burgund kunne rapportere om at de ikke kunne huske et så utfordrende år siden 1951.

Dette har ført til delikate og kjølige ferske viner med tydelig mineralitet, en lett tanninstruktur og ikke minst moderate alkoholnivåer. Er man så heldig å få tak i noen flasker fra 2021, kan man glede seg.

91

Navn: Dom. du Clos Frantin Vosne-Romanée 2021

Produsent: Albert Bichot , Burgund , Frankrike

Pris: 1250,00 Varenummer: 13864401 Bestillingsutvalget, Importør: Rebel Agency AS

Aromatisk og floral duft med hint av bringebær, tre og granateple. Ung, fersk og delikat raffinert frukt på smak med fin syre og lette tanniner. Fin lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.