Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Fantastisk langhe nebbiolo

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Tradisjonsrike Scarpa lager et lite vidunder av en langhe nebbiolo.

Langhe nebbiolo er laget av samme drue som de mer kjente barolo og barbaresco, men kommer ofte fra unge vinmarker og er derfor betraktelig rimeligere.

En av Piemontes mest tradisjonelle vinprodusenter, Scarpa, holder til i en tidligere jødisk ølfabrikk i en stille og beskjeden sidegate i byen Nizza Monferrato. Siden 1854 har de laget noen av de mest typeriktige vinene i regionen fra et bredt spekter av druer.

Å komme inn porten er som å vandre inn i et levende museum. Som en av de første i hele regionen begynte Scarpa å tappe på flaske allerede på 1920-tallet. Trygt plassert i et monter står Scarpas første Barolo, som ble tappet i 1949. Det var Antonio Scarpa, en ønolog fra Veneto, som startet vineriet.

Vinmakeren til Scarpa var i over 50 år Carlo Castino, men siden 2007 er det unge og talentfulle Silvio Trinchero som har overtatt. Vinene har om mulig blitt enda bedre etter dette.

90

Navn: Scarpa Langhe Nebbiolo 2021

Produsent: Scarpa , Piemonte , Italia

Pris: 340,00 Varenummer: 15929301 Midlertidig utsolgt, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av blomster og bringebær med hint av jordbær Saftig og delikat kjøttfull frukt på smak med lange balanserte tanniner med lange balanserte tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.