Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Nyttårschampagnen som finnes i Polets hyller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Brødrene Vesselle lager et av de beste champagne-kjøpene på Polet.

Det er flere småprodusenter eller «growers» som har navnet Vesselles på etiketten. Hele fem bare i den lille grand cru-landsbyen Bouzy. Champagneproduksjonen ble startet her i 1955 da Maurice Vesselle etablerte sitt champagnehus. I dag er det sønnene hans, Didier og Thierry som driver gården videre. Det gjør de på både økologisk og bærekraftig vis, og de er særlig blitt kjent for å pløye jorden i vinmarken mer enn de fleste. Da slipper man å sprøyte, mener de.

Vesselle unngår også helst malolaktisk gjæring, som endrer den friske eplesyren i vinen til den snillere og bløtere melkesyren og dermed bevarer friskheten i de fyldige Bouzy-vinene. Noe som gjør at den er perfekt som aperitiff og til lagring. Og prisen kombinert med kvaliteten gjør den til en av Polets beste champagne-kjøp.

89

Navn: M. Vesselle Cuvée Reserve Grand Cru Extra Brut

Produsent: Vesselle , Champagne , Frankrike

Pris: 359,90 Varenummer: 13376101 Basisutvalget, Importør: LaMarc

Dufter av noe toast og autolyse med friske epler. Tett og moden lett krydret frukt på smak med en lang og frisk spenstig syre. Mineralsk. Mye champagne for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.