Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vin fra Betlehem

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Vin fra Bethlehem laget av en eldgammel drue passer perfekt til jul.

Opprinnelsen til den lokale druen baladi er så gammel at forskere ved Ariel University på Vestbredden mener at det kan ha vært denne druen som de drakk på Jesus tid for 2000 år siden.

Pioneren innen urdruetyper i området er Cremisan Wine Estate fra Beit Jalla, en del av Cremisan-klosteret, som ble grunnlagt i 1885 av italienske romerskatolske munker. Beliggende fem kilometer fra Betlehem og 12 kilometer fra Jerusalem var Cremisan de første som laget viner av disse gamle opprinnelige druene i 2008-årgangen. Vinmaker hos Cremisan, Fadi Bartesah, studerte i Italia og skrev en avhandling om de lokale druetypene i Palestina og Israel. Og har med deres tolkning av den eldgamle druen baladi som betyr «lokal» vist hvilket potensial som ligger i både druene og området. Som selv om det har over 5000 år med vinhistorie ikke vært regnet som et kjent vinområde lenger.

Delikat, kjøttfull og med moderat alkohol og lette tanniner er Cremisans baladi en historisk vin som gir et innblikk i et vinområde som er fullt av arv og enorme utfordringer.

88

Navn: Cremisan Wine Estate Baladi 2020

Produsent: Cremisan Wine , Palestina

Pris: 274,30 Varenummer: 15207801 Bestillingsutvalget, Importør: Starwine As

Dufter av bringebær og blomster. Delikat og sødmefull frukt på smak med lette tanniner og en nydelig balansert alkohol. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.