Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Pigato, Ligurias store, lille hvitvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Strålende hvitvin fra Italias riviera.

I Italia finnes det over 2000 vindruer å forholde seg til. De mest kjente av dem er stort sett røde, mens de grønne kommer i annen rekke. Av dem finnes det én man sjelden finner på Vinmonopolet, fordi produksjonen er så liten. Men vil du bli kjent med én ny drue, så er det pigato. Oppvokst i de stupbratte bakkene i Liguria med utsikt ned til Middelhavet. I skrint jordsmonn og med sjøbrisen rett imot, får denne lille beskjedne druen med det vakre navnet utvikle seg til en syrefrisk og mineralsk hvitvin som ikke så mange andre i Italia klarer å lage.

88

Navn: La Ginestraia Rivera Ligure di Ponente Pigato 2021

Produsent: La Ginestraia, Az. Agr. , Liguria , Italia

Pris: 270,00 Varenummer: 1622601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Grappolo AS

Fersk og floral duft med hint av grønne epler og lime. Delikat og fersk frisk frukt med en spenstig syre og fersk lekker eplefrukt i finish. Flott og unik vin laget av en relativt ukjent drue med mye potensial. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.