Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Saftig amerikansk pinot til ribben

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Den finnes i hyllene på veldig mange Pol og er USAs beste pinot-kjøp.

Historien til Land of Saints er ikke lang. Det hele startet med noen nebbiolo-druer som var til overs i en vingård i Santa Barbara 2,5 times kjøring nord for Los Angeles. Det ble den første vinen de laget i 2015 og den gikk til Norge. Noe som inspirerte de tre vinmakerne Angela og Jason Osbourne samt Manuel Cuevas til å fortsette samarbeidet og lage Land of Saints. I dag er Norge størst av alle markedene deres.

Året etter kom deres chardonnay, som raskt ble veldig populær. I dag har de åtte viner på Polet. Navnet Land of Saints kommer fra Cornwall i Storbritannia, som er Jasons hjemsted, kjent som «de helliges land». I tillegg refererer navnet til alle de historiske byene i California med Santa eller San i navnet. De eier ingen vinmark, men kjøper druer fra økologisk dyrkede vinmarker fra kontaktene de har rundt om i San Luis Obispo, Santa Rita Hills, Santa Ynes Valley og Santa Maria Valley.

90

Navn: Land of Saints Pinot Noir 2022

Produsent: Land of Saints Wine Company , California , USA

Pris: 299,90 Varenummer: 10441001 Basisutvalget, Importør: Tramontane AS

Floral og delikat duft av villbringebær, morell, salt lakris og krydder. Saftig og lett transparent solmoden bærfrukt på smak med frisk syre og lett grep på vei ut. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.