Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Strålende hvit bordeaux

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Domaine de Saint Amand gir valuta for pengene i Bordeaux.

Undervurdert, glemt og oppvokst i skyggen av sin røde storebror, har aldri de tørre hvitvinene fra Bordeaux fått oppmerksomheten de fortjener.

Tidligere led de under mangel på kunnskap fra produsentens side og fremsto ofte som enten slitne og oksiderte eller utilnærmelige og stramme. Kvalitetsløftet de siste ti årene har plassert dem blant de fremste i verden, og de er både lagringsdyktige og matvennlige.

Druene sauvignon blanc og sémillon dominerer markene med 42 prosent hver, mens muscadelle, sauvignon gris, ugni blanc og colombard deler på resten.

Tradisjonelt kommer de beste og dyreste utgavene fra Pessac-Léognan og Graves, hvor druene får vokse på en blanding av grus, kalk og leire. Rimeligere og gode eksemplarer finner man i Entre-Deux-Mers, som er det største området for hvitvin i Bordeaux.

Denne fra den lille vingården Domaine de Saint Amand på knappe tre hektar er et klassisk eksempel på et strålende hvitt bordeaux-kjøp. Med 12,5 prosent i alkohol og en produksjon på kappe 2200 flasker i året gir den mye valuta for pengene.

88

Navn: Dom. de Saint Amand 2020

Produsent: Dom. de Saint Amand , Bordeaux , Frankrike

Pris: 276,50 Varenummer: 14522401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Solmimosa AS

Dufter av tre, gule modne epler, stikkelsbær, flint og røyk. Frisk syre og en rundt konsentrert klassisk frukt med en pen lengde. Tett og lang. Til kreps. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.