Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Verdens første røde riesling?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Smaken av riesling iblandet røde bær er den perfekte rødvinen til en varm sommerdag.

Og det er muligens verdens første røde riesling Katharina Wechsler har laget under det lekne navnet risso – i og med at det ikke er lov å skrive riesling på etiketten når den er blandet med den røde druen dornfelder.

Wechsler jobbet tidligere som tv-reporter i Berlin, før hjemlengselen og familiebedriften kalte henne tilbake til Rheinhessen. Barndomsbyen Westhofen er kommet på «vinkartet» de siste årene. I 2011 gikk Wechsler i lære hos den berømte vinmakeren Klaus Peter Keller.

Wechsler eier 17 hektar vinmark rundt Westhofen med 6,5 hektar i monopolvinmarken Benn, én hektar i Kirchspiel og en plott i Morstein. Vinmarkene har ulikt jordsmonn. Benn består av mergel og løss, Morstein har kalk og mergel og Kirchspiel består av kalk og leire.

Wechslers risso er best servert avkjølt til lette kjøttretter.

87

Navn: Wechsler Cloudy By Nature Risso 2022

Produsent: Weing. Wechsler , Deutscher Wein , Tyskland

Pris: 264,90 Varenummer: 15569201 Bestillingsutvalget, Importør: Blend Wines AS

En rød riesling, muligens den første noensinne med druer fra vinmarken Kirschspiel i blandet 20 prosent av den røde druen dornfelder. Dufter av kirsebær og bringebær med hint av lime. Syrefrisk på smak med tydelig fersk mineralitet kombinert med en rød frukt. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.