Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vulkansk hvitvin fra Atlanterhavet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Hvitvin fra Azorene er perfekt til sommerens fiskeretter. Og ikke minst en ny opplevelse.

På øygruppen Azorene, beliggende midt i Atlanterhavet og omkring på øya Pico, klamrer vinstokkene seg til bakken og de beskyttende steinmurene. Gjennom århundrene har vinbøndene bygget dem opp for at plantene skal kunne gro og beskyttes mot det salte drivet fra havet. Knapt noe sted i verden dyrker man vinstokker under mer ekstreme forhold, i hvert fall om man tenker på salt. For er det noe vinden og sjøen drar med seg inn over vinplantene på de azoriske øyene, er det mengder av havsalt.

Vinproduksjonen på Azorene ble helt ødelagt av 1800-tallets vinlusherjinger. Som i resten av Europa, tok den amerikanske vinlusa phylloxera livet av de europeiske vinstokkene. De siste ti årene, har en gruppe produsenter dannet Azores Wine Company, i et forsøk på å redde den tradisjonsrike vinproduksjonen, som befinner seg midt ute i Atlanteren.

Det har resultert i et knippe strålende og ikke minst prisbevisste viner. Blant annet denne mineralske hvitvinen som er laget av druene arinto og verdelho, som gir mye valuta og karakter for pengene.

87

Navn: Branco Vulcânico 2021

Produsent: Azores Wine Company , Azorene , Portugal

Pris: 284,90 Varenummer: 11901301 Midlertidig utsolgt, Importør: Bona Fide Wines AS

Aromatisk duft med preg av søte, modne epler, brent tre, kamfer og urter. Trepreget med moden frukt på smak. God syrlighet og lengde. TW

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.